Начало ЗДРАВЕ Само 3 на ден ще изчистят кръвоносните ви съдове, детоксикират черния ви...

Само 3 на ден ще изчистят кръвоносните ви съдове, детоксикират черния ви дроб, ще подобрят зрението ви и куп още позитиви

367
Сподели

Не напразно фурмите се смятат за свещена храна сред много народи. Малко количество от тях не само насища тялото, но и дава изключителни ползи.

Ядейки само 3 фурми на ден , вие ще осигурите на тялото почти всички необходими микроелементи.

Много лекари съветват да се заменят нездравословните бонбони със сладки фурми. И пак ще е вкусно, и здравословно …

 

Защо фурмите са полезни?

Чисти съдове

Фурмите съдържат големи количества калий. Той не само поддържа нормалната сърдечна функция, но също така помага да се изчистят запушените кръвоносни съдове. Това от своя страна ще помогне за предотвратяване на инфаркти и заболявания.

Здравословни ползи от фурмите

Те помагат за детоксикация на черния дроб и намаляват риска от цироза. Те също така облекчават симптомите на чернодробна фиброза, заболяване, при което чернодробната тъкан постепенно се замества с груба белезникава тъкан.

Добро зрение

Оказва се, че фурмите могат да подобрят зрението по-добре от морковите. И всичко това, защото съдържат голямо количество витамин А.

Прилив на енергия

Ако искате да се почувствате пълни с енергия, хапнете фурми. Яденето само на 3 ще ви даде тласък и енергия за целия ден.

Фурмите са идеална храна за храносмилането и са полезни за лошото храносмилане. За профилактика на заболявания на стомашно-чревния тракт и дори рак на стомаха е необходимо да се яде този продукт.

Афродизиак

арабските жени използват фурмите като афродизиак в продължение на много векове. След като натрият плодовете, те ги добавят към кафето. Този продукт съдържа различни аминокиселини, които повишават либидото и сексуалната издръжливост на мъжете

За красота

С чуплива коса,  суха кожа, ранни бръчки, напукани устни, трябва да ядете фурми. Понякога дори се използват като част от маски.

За метаболизма

Фурмите съдържат селен , който участва в синтеза на основни вещества, като по този начин подобрява метаболизма.

За да понижи кръвното налягане,

помагат на тялото да се бори с високото кръвно налягане поради високото съдържание на магнезий в сушените плодове, което помага за разширяване на артериите. 

Най-добре е да изберете фурми с костилка , тъмни и набръчкани. Плодовете трябва да са цели, умерено меки и повърхността им да е матова.

Насладете се на здравословни сушени плодове, които ще ви запазят здрави.

 

Източник: За жената