Начало ЗА ДОМА 9 натурални разтвора, с които да поливате цветята си през зимата, ако...

9 натурални разтвора, с които да поливате цветята си през зимата, ако искате да цъфтят и красят дома ви

124
Сподели

Зимата идва и ако искате цветята у дома да цъфтят определено трябва да се погрижите за тях…

Тези крехки организми изискват внимание, дори ако къщата е топла, но сезонния сън надделява. Подхранването на домашните цветя сега е по-важно от всякога.

Издание ни направи малък списък от действия, които ще помогнат на цветята да почувстват сила и да цъфтят, въпреки факта, че вали сняг пред прозореца. Подхранването може да бъде различно и ние харесваме формулировки, направени от естествени или просто достъпни средства. Ето какво искаме да ви споделим, за да имате една буквално красива зима в дома си

 

подхранване НА ДОМАШНИ ЦВЕТЯ

Мненията са различни, мнозина вярват, че само естественото хранене може да даде необходимата сила на растенията. Ние не се ангажираме да спорим по този въпрос, всеки сам избира какво е най-доброто за него и за цветната му градина. Предлагаме ви да направите същото и в същото време да разгледате отблизо нашите препоръки – какво ще стане, ако нещо се окаже полезно?

С какво друго можеш да подхраниш растенията у дома

 

Медът е чудесно нещо за подхранването на растенията, затова го използваме като такъв без никакви съмнения. Разтворете една чаена лъжичка мед в топла вода и поливайте цветята си с този разтвор. Не трябва да бъдете много ревностни, просто трябва да ги поливате редовно и не забравяйте да го правите. Поливайте толкова често, колкото поливате цветята с обикновена вода.

Мая

Дрожденият разтвор е добър за укрепване на кореновата система, обикновено се третира с разсад или резници, които е време за засаждане в земята. Положението ни е малко по-различно, необходимо е да се поливат вече отгледани растения. Ние внимателно приготвяме лек разтвор, който е 10-20 г мая на литър вода, и постепенно поливаме цветята. Здравият корен има здраво растение!

Захар

Захарта дори не е необходимо да се разтваря специално, достатъчно е просто да се излее върху земята и след това да се полее с обикновена вода. Ако все пак искате да направите разтвор, вземете две чаени лъжички в чаша вода. Достатъчно е да поливате цветята с този разтвор веднъж седмично.

Ябълки

Нарежете килограм ябълки на малки парченца и ги напълнете с пет литра вода, оставете ги да преседят няколко дни и можете да поливате. Вашите домашни цветя само ще ви благодарят.

Мляко

Казват, че всички видове папрати обичат млякото, така че ако предпочитате точно тези растения, тогава пригответе следващото решение. Разтворете 100 мл мляко в един литър вода и можете да поливате. Не трябва постоянно да използвате мляко за поливане, редувайте с обикновена вода. Три пъти вода, веднъж млечен разтвор.

Кора от лук

Или по-точно отвара от него. Такъв бульон може да се нарече пълноценен тор, който е по вкуса на всички растения без изключение. Смело залейте шепа или две лукови кори с вряла вода, оставете да ври още пет минути и прецедете, когато изстине. За профилактика можете не само да поливате почвата, но и да напръскате самото растение.

Картофи

Водата, останала от варенето на картофи, също е чудесна за подхранване. В никакъв случай не трябва да изливате бульона, без първо да го разтворите в обикновена вода. Страхуваме се, че почвата може да се подкисли, затова я използвайте внимателно. Препоръчително е също да прецедите добре водата.

Рициново масло

 

Има много отзиви за разтвора на рициново масло. Те показват, че подобно подхранване стимулира добре цъфтежа. Решението е лесно за приготвяне: чаена лъжичка масло на литър вода. Разклатете добре и можете да поливате. Това поливане е най-добре да се редува с редовно поливане.

Борна киселина

 

Смята се, че борната киселина също е добър стимулатор на растежа, но в този случай е по-добре да пръскате растенията, вместо да ги поливате. Разредете торба с киселина в два литра вода, разтворът е готов. Такова решение може да се използва няколко пъти на сезон и по времето, когато се появят първите цветни пъпки.

Сок от алое

Сокът от алое се счита за мощен биостимулант. Обикновено семената се накисват и покълват в него, но кой каза, че не бива да полива възрастни растения? Разтворете чаена лъжичка сок в литър вода, можете да поливате. Не прекалявайте с този метод, в противен случай няма да е достатъчно алое.

Не забравяйте да напишете в коментарите какви налични средства използвате и какъв ефект наблюдавате от описаните тук. Често използваме мед и сме доволни от резултата. Най-вероятно определено сме пропуснали нещо, така че очакваме вашия съвет!

Подхранването на домашните цветя няма да бъде трудно, ако проучите подробно този въпрос. В края на краищата е наистина важно просто да си поставите цел и да отделите малко време, за да се грижите за любимите си цветя.

 

Източник: За жената