Начало ЗА ДОМА Взе един вестник, напръсках го с вода и сложих в хладилника, от...

Взе един вестник, напръсках го с вода и сложих в хладилника, от този момент забравих какво е лоша миризма

31
Сподели

Само преди седмица се преместих в нов апартамент под наем. И първото нещо, което посрещнах, беше неприятна миризма в хладилника .

Изглежда невъзможно, ако визуално е било идеално чисто?

Не мислех твърде дълго. Ето защо, започнах да търся в Интернет, по какви начини можете да се отървете от неприятната „миризма“ . Имаше много методи. Но най-вече бях изненадан, може би, най-простият. И днес искам да тествам ефективността му с вас!

 

ЛОША МИРИЗМА В ХЛАДИЛНИКА

И така, за необичайният трик ви трябват минимум неща. Освен това вероятно ги имате у дома. Това е обикновен вестник, вода и спрей . Между другото, аз използвам стара празна бутилка за почистване на прозорци като спрей. Разбира се, първо трябва да я измиете добре.

В арсенала си имам и празна стъклена бутилка от тоник за лице. Използвам го за пръскане на вода с водороден прекис върху растенията. Имахме и статия за този интересен метод . Ако искате да подхраните малко зелените си приятели, не забравяйте да я прочетете.

Нека започнем да правим един вид гъба, която ще абсорбира всички неприятни миризми . Просто намокрете парче вестник с вода и го намачкайте. След това поставете вестника върху чиния и го изпратете в хладилника.

Тъй като температурата в хладилника е ниска, хартията ще остане влажна дълго време. В Интернет обещават, че след няколко дни суровостта на миризмите ще намалее до възможно най-ниското състояние. За да бъда честен, все още не съм готов да твърдя същото със същата сигурност. Но искам да дам шанс на този необичаен трик!

 

КАК ДА ПРЕМАХНЕТЕ МИРИЗМАТА ОТ ХЛАДИЛНИКА

След няколко дни ще бъде възможно да се направят някои изводи. Междувременно ще споделя с вас още няколко прости лайф хакове. Например можете да поставите обикновен активен въглен в хладилника. Не заема много място и перфектно абсорбира всички неприятни миризми.

Освен това съм чувал, че опитните домакини използват и обикновена сода за хляб. Просто я поставете върху 3-4 хартиени салфетки или в буркан и я изпращат в хладилника. А използваните торбички чай като цяло са откровение за мен!

Някой препоръчва почистване на хладилника с оцет и лимонов сок. И като гъба за абсорбиране на миризми можете да използвате парче остарял кафяв хляб или коричка от изцеден лимон. Може би сте опитали този метод? Не забравяйте да ми кажете дали е работило.

Както можете да видите, наистина има много възможности. Изберете този, който е по-близо до вас. Но най-хубавото е, че изобщо не оставяте лошата миризма да се появи в хладилника . Например, опитвам се да държа цялата храна в контейнери и буркани. Освен това е много удобно, когато хладилникът има отделни отделения за съхранение на месо и млечни продукти, както и плодове и зеленчуци.

 

Източник: За жената