Начало ЗА ДОМА Днес искам да споделя с вас рецепта за тор, която ще превърне...

Днес искам да споделя с вас рецепта за тор, която ще превърне вашите орхидеи в приказка.

90
Сподели

Днес искам да споделя с вас рецепта, която ще превърне вашите орхидеи в приказка.

Искам да ви разкажа за един забравен метод, който ще подобри и ускори процеса на получаване на цвят на вашите растения, ще направи листата здрави и с добър тургор и е лек за всички видове насекоми, които могат да се появят на вашите растения.

За това се нуждаем от дървесна пепел.

Ако живеете в собствената си къща, можете да вземете пепел, след като сте изгорили някакъв вид дърва за огрев, за предпочитане твърда дървесина.

Но ако го нямате, тогава не е проблем – дървесна пепел може да се купи в магазини за цветя или във големите вериги магазини  Този супер тор ще подобри вашето растение, ще ускори растежа и производството на цветя и ще помогне на вашето растение да се чувства много по-добре.

Такова хранене трябва да се извършва не повече от 1-2 пъти годишно и пепелта да е от широколистни видове, а не от иглолистни дървета.

Защо не е често възможно да се използва пепелен разтвор за хранене на орхидеи и други растения като цяло?

Тъй като пепелта е склонна да алкализира земята, затова 1-2 пъти в годината е повече от достатъчно. Азалиите, гардениите и онези растения, които обичат киселата почва, не се наторяват с пепел.

За да приготвите супер тор, трябва да имате двулитров буркан. Изсипете 2 супени лъжици пълни с пепел в буркан с вода. Разбъркайте добре.

Този тор е фосфорно-калиев тор, (за тези, които не са знаели), това е един от най-добрите торове, който е универсален за почти цялата градина. А за домашните цветя е като цяло бомба!

След като смесим нашия тор, покрийте го с капак и оставете да престои 3-5 дни . Това е необходимо, за да може водата да извлече възможно най-полезните полезни микроелементи от пепелта  И така, оставяме получения разтвор за 3-5 дни. Предимството на този тор е, че не е необходимо да се цеди.

Изсипете 500 мл в литров съд с престояла вода. След това изсипете 500 мл. нашия разтвор от пепел и разбъркайте. Тоест, трябва да получим разтвор 1: 1. След това отново разбъркайте всичко добре.

И така, по отношение на поливането: Ако вашите орхидеи са само в борова кора или някакъв друг субстрат, където няма торф, тогава го поливате чрез накисване:

Поставете орхидеята в дълбока купа и изсипете вътре. Но внимавайте да не попаднете в пазвите на листата и основата на орхидеята. Оставяме го за 10-15 минути, след което го изваждаме, оставяме да се отцеди върху чинийка и го поставяме на място. Ако в субстрата ви има торф, като правило това се случва с новозакупени, а не трансплантирани орхидеи, тогава правите това, сипвате го по ръба на саксията и изцеждате. И сега ще ви разкажа за още един лек метод. Вземаме 1 чаена лъжичка пепел и внимателно я разпръскваме по повърхността на субстрата на нашето растение. Не се страхувайте, че можете да изгорите корените на вашата орхидея по този начин или да й навредите. Този метод вече е тестван от времето. И така, какви са ефектите след като поливате растението си

Първо: -Ще се отървете от мушиците Второ: Растението, а именно кореновата система, ще приема точно толкова хранителни вещества, колкото е необходимо. Постепенно ще се захранва известно време.

И най-хубавото е, че след известно време ще видите цветонос, която ще порасне възможно най-бързо.

И всичко това се дължи на факта, че използвахме такова подхранване.

За да могат вашите орхидеи да цъфтят и да растат възможно най-много, тогава непременно трябва да прилагате подхранване и за предпочитане естествено.

 

Източник: За жената