Начало КЛЮКАРНИК Продадоха дома на Тодор Колев след 2 г. дела

Продадоха дома на Тодор Колев след 2 г. дела

106
Сподели

Домът на покойния любимец Тодор Колев най-после е продаден, а роднините му са успели да си поделят наследството му 7 години след неговата кончина.

Заради жилището роднините на голеимя комик се съдиха цели 2 години, като миналото лято Софийски районен съд успя да раздели имотите и да даде апартамента в столичния квартал „Лозенец“ на децата му, а подземния гараж – на вдовицата му Мария.

Впоследствие стана ясно и, че синът на актьора – музикантът Александър Колев е пожелал да получи дела си в пари и сестра му – актрисата Албена Колеава, му изплатила сумата от 88 133 лв., пише в решението на съда.

Така звездата от Народния театър и съпругът й – художникът Венци Кулев са станали собственици на имота от 86 кв. м., оценен на 239 000 лв.

На 3 април 2020 г. артистичното семейство е продало дома на звездата от „Опасен чар“, „Господин за един ден“ и „Двойникът“. Купувач е 27-годишна жена, която се е сдобила и с 500 кв. дворно място, пише „Телеграф“.

Албена Колева и мъжът й са купили и двете жилища на комика в столичния квартал „Зона Б-18“, още докато той беше жив. Те се водят ателиета от по 70 кв.м. и се намират на 13-ия етаж.

Първата сделка е с дата 27 декември 1999 г., а втората – 24 февруари 2000 г. Артистичното семейство е платило общо 32 000 лв.за имотите. В единия апартамент доскоро живееше внучката на големия актьор Теодора, която е и кръстена на него. В началото на годината тя се омъжи за приятеля си – художникът Джоузеф Гуд, а през май тази година роди дъщеричката им Джейна.

 

Източник: show.blitz.bg