Начало ЗА ДОМА 1 капка в мушкатото и цъфти като лудо цяла зима!

1 капка в мушкатото и цъфти като лудо цяла зима!

360
Сподели

Йодът за мушкатото е бустер, който активира защитните сили, увеличавайки броя на пъпките. Разберете кога и как да го използвате правилно.

Мушкатото е обичано, заради своята непретенциозност и красив цъфтеж . Но дори това лесно за поддръжка растение се нуждае от подхранване.

Веднага ще разберете кога любимият ви здравец е капризен: той започва активно да увеличава зелената маса, оставяйки ви без цвят в продължение на няколко месеца.

Отложете прилагането на конвенционалните минерални торове до пролетта. През есента, за да стимулират растението, производителите съветват да се използва йод

 

Защо йодът е полезен за мушкатото

Веднъж седмично растението се полива с разтвор на йод. Инструментът насърчава растежа на корените, които започват да усвояват по-добре и по-бързо хранителните вещества от почвата. Това веднага се отразява на външния вид на цветето.

Как йодът влияе 

листата стават месести, цветът им е по-интензивен появата на дръжки се ускорява броят на пъпките на дръжката се увеличава цветът става отворен в ярък цвят и по-голям времето за цъфтеж се удължава

Освен това йодът действа като антисептик за почвата . Предотвратява появата на кореново гниене, гъбички, вредители, предпазва растението от болести.

 

Как да използвам йод 

За да приготвите йоден разтвор за поливане на мушкатото добавете 1 капка йод към 1 литър вода, утаена при стайна температура, с помощта на пипета.

Важно ! Навлажнете и разхлабете почвата в саксията ден преди поливане с йоден разтвор. В противен случай рискувате да повредите корените.

 

За да нахраните едно растение, ще ви трябват около 50-100 мл разтвор – в зависимост от размера и възрастта на цветето. Опитайте се да не попада течността върху листата при поливане. Ако това се случи, попийте влагата с хартиена кърпа.

Към зимата преминете към редовно поливане с вода със стайна температура. След известно време вашият любим здравец ще ви зарадва с буен, обилен и дълготраен цъфтеж.

Успех и добро настроение“! Не забравяйте приятелите си любители на растенията: споделете с тях този полезен материал.

 

Източник: За жената