Начало ВЕСТИ Хората полудяха по празниците! Километрични опашки пред аптеките за доказано лекарство срещу...

Хората полудяха по празниците! Километрични опашки пред аптеките за доказано лекарство срещу Ковид

1196
Сподели

В навечерието на Коледа народът буквално полудя и пред столичните аптеки се заформиха километрични опашки за лекарство , което има доказан ефект срещу коронавируса и в трите му фази.

Истинска лудост настъпи в четвъртък в София за лекарството Ivermectin , които според куп специалисти в света, включително и родни, помага и в трите фази на COVID инфекцията. Пред една от столичните аптеки се изви невиждана опашка, споделя очевидец, цитиран от „Марица“.

Той също отишъл да се запаси, тъй като има заразени познати.

Но като видял опашката, моментално запалил колата обратно към дома. „Аз такава опашка не бях виждал от мачовете на националите през 1994 година“, споделил мъжът.

Лекарството е предназначено за лечение на краста и други болести, предизвиквани от паразити при животните. У нас се продава свободно, но не е разрешено за употреба от хора във вид на хапчета, а само като крем.

Заради положителните отзиви при лечение на COVID-19 ивермектинът буквално изчезна от пазара. Баровци се снабдяват по нелегален начин, макар да има доста съмнения, че някои хапове от Турция са фалшиви. Между софийския хайлайф се разменя рецепта за метода на прием, като се говори, че ефектът е очеваден.

Според почитателите на лекарството то не се въвежда все още масово, защото струва лев-два, а не стотици или хиляди левове като другите илачи на тема коронавирус. За ефекта на това лекарство се заговори още през април в Австралия.

Оказа се, че у нас го произвежда компанията на Кирил Домусчиев. Тя е подала молба да бъде сертифицирано и за ползване от хора, като се очаква разрешение през януари и тогава ще тръгне масово към аптеките.

 

Източник: Блиц