Начало ЗА ДОМА Предметите, които да изхвърлите от дома си до Нова година, за да...

Предметите, които да изхвърлите от дома си до Нова година, за да ви върви по вода през 2021

454
Сподели

Ако поне веднъж в живота ви се е налагало да се преместите от едно жилище в друго, то отлично знаете колко много вещи има в дома ни, от които всъщност дори не се нуждаем!

Когато трябва да преместим цялата покъщина на ново място, лесно хвърляме куп неща, които изобщо не ни липсват. Но ако живеем в един и същ апартамент или къща повече от една година, тогава сме склонни да трупаме и трупаме вещи …

В началото на всеки сезон обикновено правим чистка  на гардероба, но понякога забравяме, че това е нещо, което трябва да правим редовно във всеки дом.

Както знаем вещите също носят определена енергия , а старите, ненужни и счупени вещи могат да повлияят негативно на психиката и ежедневието ни, като привлекат в живота повече негативизъм и отчаяние.

Затова дни преди началото на Нова година, а още по-добре – преди празниците, се препоръчва да направите основно почистване и да изхвърлите всичко, което само причинява ненужен хаос!

Ето откъде да започнем:

кухня ненужни вещи

От кухнята се препоръчва да се изхвърлят: Кухненски прибори, които не се използват през последните години. Готварските книги, които не използвате и чиито рецепти вече не ви интересуват. Напукани чинии, чаши и купи, които са не само опасни, защото при измиване могат да се счупят, но и могат да направят лошо впечатление на гостите.

Неизползвани кухненски прибори – Вероятно не използвате всички чаши за кафе или чаши, така че просто ги изхвърлете, не е нужно да претрупвате къщата. Стари почистващи препарати. Кухненски кърпи с лекета.

подредба хол

От жилището като цяло: Свещи, които не сте използвали от няколко месеца – единствената работа, която са свършили, е да събират прах. Изхвърлете старите списания и каталози – освен ако те нямат колекционерска или сантиментална стойност. Износени възглавници, калъфки за възглавници и декоративни одеяла. Снимки без рамки, разпечатки, изрезки от вестници и пощенски картички – или просто ги подредете и поставете в рамка. Саксии с отдавна увяхнали стайни растения – купете нови или съживете старите. Всички декорации, които вече не са подходящи за интериора или просто вече не ви харесват.

почистване гардероб

От спалнята (и гардероба): Избеляло спално бельо. Калъфки за възглавници, които не използвате. Стари и деформирани възглавници с дунапрен или пух – направете си услуга и си купете нови – ергономични. Износени обувки, които не могат да бъдат ремонтирани или вече не се носят. Износени одеяла и чорапи, които заемат само допълнително място в килера. Дрехи, които не сте носили през последната година – отделете повече време за почистване на гардероба си. баня подредба Изхвърлете смело от банята: Стари кърпи, които изглеждат вехто. Тоалетна четка – препоръчително е да я сменяте поне веднъж годишно. Козметика, която не сте използвали през последната година. Лекарства с изтекъл срок на годност. Стари самобръсначки. Ленти и ластици за коса, които вече не използвате. почистване шкафове От шкафовете: Зарядни устройства и кабели, които вече не използвате. Остарели касови бележки, фактури и документи. Неизползвана част от прахосмукачката. Стари и ненужни инструменти.

 

Източник: За жената