Начало ВЕСТИ Любовните колиби за безразборен с*кс на племето креунг

Любовните колиби за безразборен с*кс на племето креунг

516
Сподели

Какво се случва, когато дадете на една тийнейджърка нейна отделна къща и ѝ позволите да преспи с колкото си поиска момчета?

Звучи като сигурна рецепта за разбити сърца и непланирана бременност, но племето креунг в Североизточна Камбоджа вярва, че това е най-добрият начин дъщерите им да открият истинската любов.

Когато момичетата достигнат възраст около 15 години, родителите им им правят техни отделни „любовни колиби“ и ги насърчават да прекарват нощта с различни момчета докато открият за кого искат да се омъжат.

Резултатът от това е, че момичетата са много уверени, когато се занимават с момчета и имат ясна представа какво търсят в една връзка. Разводът тук е нещо изключително рядко, изнасилването е нещо нечувано.

Докато момичетата на запад се изправят пред сблъскващите се идеи от медиите и хората, изповявдващи „традиционни“ ценности, момичетата креунг придобиват ценен опит за това какво се случва, когато получат доверие сами да управляват любовния си живот без намесата на възрастните.

В тази част на света думи като „ку*ва“ не съществуват. Момичетата могат да имат колкото си искат гаджета докато са в любовната колиба и няма ревност, нито пиянски разправии, ако изберат едно момче вместо друго. Сексуалното насилие е много рядко.

 

Вярно е, че се случват нежелани бременности, но избраникът на девойката отглежда бебето като свое. „Ние не се тревожим за женската чистота. Така или иначе, кой знае какво прави едно момиче, когато отиде до съседното село“, казва възрастен мъж от племето пред Marie Claire.

 

Тази традиция, обаче, е застрашена от изчезване поради няколко причини. Основната е досегът на племето с външния свят чрез технологиите. Броят на любовните колиби намалява, тъй като това малцинство е изложено на модернизацията и на влиянието на кхмерската култура, според която сексът преди брака е нещо позорно.

 

 

Източник:  pochivka.blitz.bg