Начало ВЕСТИ Тя е зачената през 1992, но се роди едва през 2019! Ето...

Тя е зачената през 1992, но се роди едва през 2019! Ето как изглежда днес бебе Моли (Снимки)

481
Сподели

Моли Гибсън е родена през октомври миналата година, но й трябваха 27 години, за да се роди! Ако си мислите, че това е поредната интернет-сензация, прочетете невероятната ѝ история по-долу!

Ембрионът , от който е родена Моли, е замразен през октомври 1992 година и остава на съхранение до февруари 2020 г., когато Тина и Бен Гибсън решават да станат нейни родители.

Моли Гибсън

Моли поставя нов световен рекорд: нейният ембрион е бил замразен най-дълго време преди да бъде имплантиран и да се извърши раждането. Преди това обаче рекордът принадлежи на по-голямата й сестра Ема.

„Ние сме на седмото небе“, казва Тина Гибсън, на 29 години. – Все още не мога да спра да плача от радост, когато говоря за това. Ако някой ми беше казал преди пет години, че ще имам повече от една дъщеря, никога нямаше да повярвам в това, а сега имаме две здрави момичета. “

бебе и родители

Тя и съпругът й не могат да имат дете близо пет години, но след това родителите на Тина виждат история по местен телевизионен канал за възможността за имплантиране на замразен ембрион.

„Това е причината да решим да говорим за това публично. Ако родителите ми не бяха видели тази възможност в новините, нищо нямаше да се случи “, казва Тина. „Така че смятам, че трябва да прекратя този порочен кръг.“

малко бебче

По професия Тина Гибсън е учител, а 36-годишният й съпруг Бен, специалист по киберсигурност, се свързва с Националния център за даряване на ембриони (NEDC), християнска неправителствена организация със седалище в Ноксвил, Тенеси. Тя се занимава със съхранението на замразени ембриони, чиито родители са решили да не раждат деца, а да ги дарят на семейства, засегнати от безплодие.

Съпрузи като Тина и Бен Гибсън могат да станат родители на такъв ембрион – да имат дете, което няма нищо общо с генетиката. Понастоящем в САЩ се съхраняват около милион замразени човешки ембриони, според NEDC.

родители с бебе

Богат избор от донори

Говорителят на центъра Марк Мелингер казва, че семействата, които стават родители на такива деца, често не могат да имат дете по естествен път.

„Бих казал, че около 95% (от клиентите) имат проблеми с безплодието“, казва Мелинджър.

Ема, по-голямата сестра на Моли, се ражда през 2017 г. Преди това Тина не може да заспи, защото непрекъснато се моли за бебе, но когато се ражда Ема, нощите й ставатнеспокойни по съвсем друга причина. „Такова безсъние и такава умора е най-доброто чувство, което някога съм усещала“, признава Тина, говорейки за това как се грижи за дъщеря си.

NEDC е основан преди 17 години и оттогава с негова помощ повече от хиляда ембриони са трансплантирани, износени и родени по целия свят. Сега организацията снабдява семейства с около 200 ембриона всяка година.

майка и дете

Както при нормалното осиновяване, семейните двойки могат да изберат „затворена“ процедура (когато новите родители не взаимодействат с генетичните родители) и „отворена“, когато общуват с тях. Тази комуникация може да приеме много форми, от няколко имейла годишно до близки отношения, обяснява Мелингер.

Двойките, които възнамеряват да станат родители на замразен ембрион, обикновено могат да избират между 200 и 300 донори и да получават информация за тяхната демографска история.

Както признава Гибсън, те чакат толкова дълго детето, че този избор се превръща в истински тест за тях. „За нас нямаше значение как ще изглежда детето и откъде идва“, казва Тина.

Затова експертите на NEDC ги съветват да започнат да използват някакъв „по-простичък“ принцип, а след това да стеснят избора си. „Съпругът ми и аз сме ниски, така че бяхме ограничени до онези родители, които бяха подобни на нас, с подобно тегло и ръст. Тогава изборът стана много по-лесен “, казва Тина.

родители с бебе

Тук няма срок на годност

Децата на Гибсън са генетични сестри. И двата ембриона са замразени през 1992 г., когато Тина е на около една година. Според NEDC ембрионът на Ема е бил замразен най-дълго в историята, преди да се роди. Но тази година Моли счупи рекорда на сестра си.

Ема много обича малката си сестра. „Тя разказва на всички за себе си и казва:„ Това е малката ми сестра Моли “, казва Тина и добавя, че забелязва прилики между момичетата – и двете сякаш имат малка бръчица между веждите си, когато са ядосани или недоволни от нещо.

малко момиченце

Според NEDC срокът на годност на замразените ембриони е неограничен. Въпреки това шансовете за деца, замразени преди 100 години да се родят някога, не са толкова високи, защото тази технология се появи сравнително отскоро: първото дете от замразен ембрион е родено през 1984 г. в Австралия.

„Но е напълно възможно един ден да се роди бебе от ембрион, който ще е на 30 години“, казва Мелинджър.

 

Източник: За жената