Начало КЛЮКАРНИК Ето какво се случва сега с последната Мис СССР! (СНИМКИ)

Ето какво се случва сега с последната Мис СССР! (СНИМКИ)

258
Сподели

Казват, че красотата ще спаси света. В тези странни времена може би това ще се окаже съвсем вярна максима.

Замисляли ли сте се обаче какво се случва с жените, които някога са били оприличавани като „най-красиви“.

Сега ще поговорим за конкурса за Мис СССР. Той се провежда в Съветския съюз само три пъти: от 1989 до 1991 година. Но в последното издание той бе преименуван на „Мис ОНД“.

През 1990 година 17-годишната жителка на Беларус Мария Кежа сложи короната и стана победителка.

Сега  ще ви покажем в снимки какво се случва в наши дни с последното момиче, получило титлата „Мис СССР“.

Когато Мария Кежа спечелила състезанието тя била само на 17 години. Поради това на момичето било забранено да представлява страната на международно ниво. Вместо нея московчанката Юлия Лемигова, която зае второ място, отиде на конкурса Мис Вселена 1990.

След победата Мария Кежа заминава за различни пътувания в продължение на една година, представлявайки Съветския съюз. По време на един от тях тя се срещна с Доналд Тръмп и съпругата му.

През 1991 г. Мария Кежа заминава да живее в Германия и се жени за немски журналист. Но една година по-късно те се развеждат и момичето се връща у дома.

През 1993 г. тя отново се опитва да замине в чужбина и започва да работи като модел във Франция. Кариерата й обаче приключи след автомобилна катастрофа.

От 1995 до 2005 г. Мария Кежа работи като дизайнер във френската компания Lancel. През 2008 г. тя създаде собствена марка дамски чанти Masha Keja и преди четири години отвори бутик в Париж.

Сега тя е на 47 години. Преди години Мария Кежа се омъжи за трети път и роди син. / jenata.blitz.bg