Начало КЛЮКАРНИК Учените определиха най-секси женския ръст и тегло

Учените определиха най-секси женския ръст и тегло

506
Сподели

Изследователите твърдят, че слабите млади дами са привлекателни за мъжете много по-малко от по-пухкавите си конкурентки.

Отдавна се води дебат за това коя жена е най-секси. Представители на двата пола говорят за това, но не е възможно да се стигне до общ знаменател.

Учени от университета в Абърдийн в Шотландия решиха да помогнат за разрешаването на дилемата и откриха пряка връзка между размера на тялото и сексуалността на жената.

Изследователите са установили, че жените с индекс на телесна маса от 22,8 до 24,8 се радват на най-голям успех сред представителите на силната половина на човечеството, тоест те очевидно не са слаби млади дами. Така например, момиче с ръст 165 см и тегло 65 кг, или красавица с ръст 170 см и тегло 70 кг, перфектно ще се впишат в тези граници.

За да изчислите индекса на телесната си маса, трябва да използвате проста формула: вземете теглото си в килограми и го разделете на квадрата на височината си в метри. Например, ИТМ за момиче с ръст 170 см (1,7 м) и тегло 54 кг ще бъде 18,69.

 

Източник: За жената