Начало ВЕСТИ Спипаха таен ЗАПИС на шефа на Туитър, планира да…

Спипаха таен ЗАПИС на шефа на Туитър, планира да…

42
Сподели

Таен запис разкрива, че главният изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси планира тепърва да разгръща цензурата в социалната си мрежа. Това пише в свой анализ Божидар Божков, цитиран от „Флагман“.

Дорси казва, че това е процес, който едва сега започва и „ще продължи много по-дълго от един ден, една седмица или дори няколко седмици, той ще продължи и след инаугурацията (на Джо Байдън – б.а.)“. От думите му се разбира, че Туитър има свой политически дневен ред, който смята да налага оттук-нататък.

Видеото бе публикувано от платформата за разследваща журналистика „Проект Веритас“, която има зад гърба си много подобни разкрития. Сред най-нашумелите са интервюта с пощенски служители, разказващи как точно се е случвала изборната измама чрез пощенското гласуване.

И серия тайни записи, подобни на този с Дорси, от оперативките, които ръководството на Си Ен Ен провежда всеки ден. От тях се разбира, че телевизията не се занимава с отразяването на новини, а работи по политически либерално-глобалистки дневен ред, в който неудобни събития въобще не се съобщават, а други се измислят, за да обслужват поставената цел.

От „Проект Веритас“ твърдят, че тайното видео с шефа на Туитър им е предоставено от служител на компанията. То е направено при онлайн среща между Дорси и част от работещите всоциалната мрежа. В началото той обяснява, че всички трябва да насочат вниманието си основно към профила на действащия президент Доналд Тръмп „и как той е свързан с насилието навън“.

По-нататък босът наставлява да се мисли„много по-дългосрочно около това как тези процеси се развиват във времето“. „Не вярвам, че това ще приключи скоро“, прогнозира Дорси. И признава, че САЩ са тотално разделена държава, а Туитър показва това всеки ден.

Веднага след изтриването на профилите на Тръмп, много от съветниците и адвокатите му и на над 100 000 други профили на хора с консервативни убеждения, от Туитър се оправдаха, че се наложило да го направят, понеже, след събитията на 6 януари във Вашингтон, били изправени пред „извънредни обстоятелства, които не можехме да контролираме“.

Самият Дорси тогава обясни официално, че с тези мерки се целяла защитата на националната сигурност. „Не празнувам и не се гордея, че трябваше да изтрием профила на Доналд Тръмп. Насилието офлайн понякога очевидно е предизвикано от онлайн изказвания. Нашата задача е да отнемем оръжията за онлайн битки и да сме сигурни, че помагаме за разбирането и мира сред хората“, написа Дорси в своя профил в Туитър.

Той обаче се самоопровергава с думите, изречени пред своите служители, като казва, че цензурата над Тръмп е само началото.

Основателят на „Проект Веритас“ Джеймс О’Кийфобеща да пусне следващата седмица още подобни видеа, направени тайно в Туитър. Той.разкри, че след цензурната буря на Туитър от профила на платформата му в социалната мрежа изчезнали над 70 000 последователи само за един ден. Всички техни профили били изтрити.

„Това са реални хора, единствената „вина“ на които е, че не са либерали, а патриоти“, заяви той. Атаката към хората, които не споделят идеите на либерализма и глобализма, обаче се води не само онлайн. ФБР се похвали тази седмица, че вече разполагала с най-различни данни, предоставени от 100 000 доносници, чрез които ще бъдат разкрити всички, „участвали в престъпната дейност във Вашингтон“ на 6 януари.

След милионния митинг в подкрепа на Тръмп, група, представяща се за поддръжници на действащия американски президент, нахлу и мародерства в залата на Конгреса. В разследвания на консервативни медии и влогъри вече бяха представени много доказателства, че цялата акция в Кпитолия е била замислена предварително като провокация на спецслужбите.

А лицата, които са нахлули и трошили вътре, са членове на комунистическата терористична организация „Антифа“, преоблечени като поддръжници на Тръмп. Още през лятото бе изнесена информация, че „Антифа“ получава финансиране от различни мултинационални компании и от фондацията на Джордж Сорос.

Тогава активисти на терористичната организация участваха в най-различни мародерства из Съединените щати, бяха замесени в няколко убийства, а също бяха в ядрото на щурмовите отряди, превзели центровете на Сиатъл и Портланд и създали там квази държави от марксистки тип. Насилието в Портланд не е спряло и до момента. В центъра на града няма нито едно учреждение, фирма или друг бизнес, които да не са разграбени и да работят.

Нито ФБР, нито който и да е друг правораздавателен орган досега не е образувал разследване на дейността на „Антифа“ и на погромите и убийствата, в които нейните активисти са замесени. Но към всеки, станал по някакъв начин съпричастен към събитията на 6 януари, помощник-директорът на ФБР Стивън Д’Антуоно вече се закани, че, дори и да се е скрил, „агентите ни ще почукат на вашата врата“.

 

Цифрата от 100 000 доносници се оказа толкова впечатляваща, дори за полицейска държава, като Америка, че вцепени и най-смелите консервативни влогъри в Ютюб.

След изявлението на Д’Антуоно техните всекидневни включвания се люшкат от отчаяние, че Америка се плъзга към марксистка еднопартийна диктатура с всичките ѝ познати атрибути, до надежда, че в оставащите няколко дни до 20 януари действащият президент Доналд Тръмп ще използва пълномощията си да въведе военно положение и да арестува „хунтата“, завзела властта.

Докато чисто американските влогъри – хора, които са вече второ и трето поколение родени в САЩ, не разбират докрай какво точно се случва и как са осъмнали в съвсем друга държава с цензура и толкова много хора, готови да са доносници, което е истински шок за тях, имигрантите от бившия Съветски съюз се оказват много по-адекватни към ситуацията. Избягали от регион, където цензурата и доносничеството имат дълги традиции, те бързо се ориентират що за държавен строй се задава в Америка при еднопартийното управление на глобалистите и до какво ще доведе той.

Ето как реагират бившият армейски офицер, сега влогър, Майкъл Кей Джако, живеещ във Вашингтон – той прави молитва срещу глобалистите, и имигрантът от Узбекистан СтивДудник, гост в ежедневния подкаст на Юрий Дашевски „Моята нюйоркска компания“, който пък е дал религиозен обет, ако Тръмп въведе военно положение.

Междувременно изсипването във Вашингтон на десетки хиляди войници от армията и Националната гвардия подбужда всевъзможни слухове за евентуалните събития, които могат да се случат на 20 януари.


Десетки хиляди войници са изсипани във Вашингтон, а част от тях окупираха американския Конгрес дни преди инаугурацията на Джо Байдън

Джо Байдън обяви, че ще встъпи в длъжност с онлайн церемония в съвсем ограничен кръг присъстващи. Самата президентска клетва няма да се състои в Белия дом, а на друго, засега пазено в тайна, място. След това Байдън няма да отиде в Белия дом, който и в момента е затворен за неопределено време с официално обяснение – по санитарни причини. Наличието на толкова военни за такава скромна церемония, която не е ясно къде ще е, според наблюдатели, е доста странно и безпричинно.

 

Източник: Блиц