Начало ЗДРАВЕ 3 признака, че Ковид-19 е минал през вас безсимптомно:

3 признака, че Ковид-19 е минал през вас безсимптомно:

213
Сподели

Между 5% и 80% при хората с положителен тест за ТОРС-CoV-2 може да протече безсимптомно

Учени са провели изследвания и са установили, че има няколко симптома, които може да ви разкрият, че коронавирусът е зад гърба ви и сте прекарали болестта.

Разбира се, тези признаци може да не се проявяват при абсолютно всички, тъй като всеки организъм е различен, но според наблюдения на пациенти и хора, прекарали това заболяване, тези признаци се забелязват при повечето изследвания.

Какви са тези знаци?

1. Възпаление на очите

– конюктивит

– ечемик

Тези проблеми могат да показват, че сте изкарали коронавируса, а в някои случаи тези симптоми се появяват дори по време на самата болест, но това е изключително рядко.

2. Проблеми с червата

– диария

– запек

– болки в корема

По някаква причина тези симптоми се появяват след преминаването на болестта. Има обаче и още нещо.. Ако вашата ковид инфекция протича в тежка или умерена форма с признаци на грип, хрема, кашлица, висока температура и т.н. то тогава подобни чревни проблеми може да се появят и по време на самото заболяване.

3. Слабост

Всеки познава чувството на умора и слабост, но в сравнение с това, през което преминават болните от коронавирус, това са просто цветя и рози. Лекари казват, че това отслабване на организма може да се наблюдава при някои хора, прекарали ковид, дори и в рамките на следващата година.

 

Източник: За жената