Начало ВКУСНО Пържени картофи без мазнина- най- накрая открих здравословна и вкусна рецепта

Пържени картофи без мазнина- най- накрая открих здравословна и вкусна рецепта

90
Сподели

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Представете си, че сте имали възможността да изберете един вреден продукт, който можете да ядете всеки ден без заплаха за здравето и формата ви … Какъв би бил? За мен изборът е очевиден – пържени картофи.

Обичам го, често поръчвам най-голямата порция и им се наслаждавам. Но няма начин да се избегне вредата. Освен ако не можете да готвите пържени картофи в микровълновата печка . Ето как тези храни могат да бъдат здравословни.

Казваме веднага: няма тон олио, използвано десетки пъти, неразбираеми добавки и аромати. Всичко е възможно най-просто, но вкусно!

Предложеният набор от подправки за ароматна домашна бърза храна е приблизителен. Както винаги, можете да добавите опциите си и да ги изброите в коментарите по-долу, оставяйки подсказка за другите да се научат как да правят пържени картофи.

Съставки

Картофи 3 бр.

Зехтин1 ч.л.

Черен пипер (смлян)вкус

Сол на вкус

Червен пипер 1 щипка

Чесън на прах 1 щипка

Кориандър 1 щипка

Подготовка

Обелете картофите. Нарежете на ивици. Покрийте с вода и оставете настрана за няколко минути.

 Поставете картофите върху хартиена кърпа, за да поемат излишната влага.Прехвърлете филийките картофи в купа. Добавете черен пипер и сол, малко смлян червен пипер, чесън на прах и кориандър. Смесвате

Сега добавете зехтин и разбъркайте отново. Прехвърлете картофите в микровълновата стъклена чиния.Включете максималната мощност и варете картофите за 5-8 минути. Ще трябва да повторите това няколко пъти, докато филиите омекнат.

 

Източник: За жената