Начало ЗДРАВЕ 10 неща, които цял живот правим грешно и после се чудим защо...

10 неща, които цял живот правим грешно и после се чудим защо имаме проблеми

69
Сподели

Има действия, които извършваме ежедневно, без да обръщаме внимание дали ги правим правилно или не.

Понякога е по-добре да погледнете на тези ежедневни неща от различен ъгъл. Разбира се, всички знаем как да си вземем душ или да измием косата си, но правим ли го по най-ефективния начин?

Сега ще ви покажем някои полезни съвети, които ще хвърлят още повече светлина как правилно да извършвате ежедневните действия. Някои от тях може дори да обърнат света ви с главата надолу.

 

Как да измиете косата си

Изсушете мократа коса с тениска вместо кърпа, за да изгладите къдравата си коса. Използвайте върховете на пръстите си, за да масажирате нежно шампоана в косата си. След това изцедете косата си, преди да нанесете балсам за коса.

 

Как да носите раница в градския транспорт

За да се предпазите от джебчии, докато сте в градския транспорт, по-добре е да носите раницата си отпред

 

Как да държите волана

Най-сигурното място за поставяне на ръцете е на централната линия (както е показано на горната снимка). Това положение предотвратява отварянето на въздушните възглавници върху ръцете, като по този начин предпазва главата и тялото ви.

 

Как да си мием зъбите

Не е нужно да покривате всяка четинка на четката за зъби с паста по същия начин, по който виждате това да се прави в рекламите за паста за зъби. В действителност ви трябва само малка капка.

 

Как да приложите лепенка върху разрез на пръста си

Нарежете напречно  лепенката и залепете на пръста си с кръстосан модел. Сега можете да правите каквото искате, без да се налага да бъдете прекалено внимателни.

 

Как да поправим стегнат сутиен

Ако установите, че сутиенът ви става прекалено стегнат, дори когато размерът на чашата е правилен, използвайте удължител за сутиен, за да увеличите размера на лентата.

 

Как да окачим тоалетната хартия

Най-добре е да окачите тоалетна хартия с откъсвания край, обърнат с лице към стената, а не срещу нея. По този начин ръцете ви няма да докоснат стената, която може да има вредни бактерии по нея.

 

Как да поддържате ръцете си чисти

Само геловете, които се състоят от не по-малко от 60% спирт, са най-полезни. Други дезинфектанти за ръце не премахват всички различни видове микроорганизми. Ако случаят е такъв, ще трябва да си измиете ръцете.

 

Как да си взема душ

Подобно на гореща вода, продължителното къпане изсушава твърде много кожата, което води до обриви и сърбеж. Оптималната продължителност на душ е около 10 минути.

 

Как да избегнем грешки след фитнес

След тренировка основната телесна температура се повишава, така че ако копнеете за прохладен душ, не карайте тялото да чака. Прохладният душ помага в процеса на възстановяване, когато става въпрос за мускулите ви. Той намалява болезнеността и помага на мускулите да се реконструират по-бързо.

Упражнението кара мускулните ви влакна да се разтягат и използва гликоген за захранване на тялото ви. Ето защо бързото попълване на тези загуби е толкова важно. Опитайте да ядете храна, състояща се от протеини и малко въглехидрати, не повече от 30 минути след тренировката.

 

Източник: За жената