Начало ЗДРАВЕ Как 30 клека на ден ще променят формата на тялото ви

Как 30 клека на ден ще променят формата на тялото ви

181
Сподели

Не мога, не искам, няма време

Упражненията помагат за тонизиране на фигурата, но не всеки успява да превърне спорта в част от живота си. Поради интензивния ритъм и работа, които отнемат много енергия, няма желание да отидете във фитнес клуб.

Отделна категория са майките с малки деца. Няма с кого да оставите децата, или бебетата все още се кърмят и майката не може да отделя време за тренировки.

Някои може да са просто мързеливи, това е нормално. И не забравяйте за пандемията и наличието на логичен страх да тренирате на специализирано място.

Резултатът е апатия. Няма вяра в себе си, в силите си, няма вяра в това, което ще се случи.

От вас се изисква много малко

Когато задачата е да затегнете формата, 10 минути на ден у дома са достатъчни и след 3 месеца няма да разпознаете тялото си.

Спортът е важен компонент на здравето и неговият дял в загубата на тегло е 30%. Едва ли си струва да напомняме, че 70% от успеха в отслабването е правилното хранене. Но ако вече сте се отказали от обикновените бургери, пиете ябълков чай, вместо да хвърляте пет супени лъжици захар в чаша, а дупето все още изглежда като молекула на коронавирус, а не като гладка топка за боулинг, тогава клекнете

Започнете с 30 клякания на ден и 50 глутеус моста. Ще отнеме по-малко от 10 минути.

Мостове може да направите, докато лежите на леглото пред телевизора.

глутеус мост

Най-ценното при този подход е вашето продължаващо здравословно психологическо състояние. Не се чувствате недоволни от необходимостта да изпълните следващото „задължително“ нещо в живота си. След седмица извършване на такива прости действия, ще разберете, че тялото е свикнало с това.

Увеличете

Постепенно добавете 5 клека и 10 моста. Цел: Стигнете до 50 клека и 150 моста. Тези упражнения ще ви отнемат 10 минути от живота ви, а тялото ви силно ще ви изненада с трансформация.

Често след малко физическа активност човек е лесно готов да предприеме допълнителен подход, тъй като усеща прилив на енергия поради хормона ендорфин.

Казвам това с пълна увереност, защото при такива „мързеливи“ подходи към спорта, 3 месеца след първото раждане, просто не разпознах тялото си!

Как се променя тялото

Когато тялото е подвижно, то вече извършва физическа активност и губи енергия, тоест калории. Дори мигането изисква енергия, макар и незначителна. Клякането е сложно упражнение, тялото изразходва повече калории за него. Средностатистическият човек с тегло 60 кг ще изразходи около 15-20 калории, когато прави 30 клякания. Но това все още не е най-благоприятният ефект от това упражнение.

Кляканията укрепват не само долната част на тялото: квадрицепсите и подколенните сухожилия, прасците, седалищните мускули, но също така включват ректуса и наклонените коремни мускули, както и мускулите на гърба . Поради това дори недостатъчно използваните мускули са наситени с кръв и се тонизират. Тридесет клякания са достатъчни, за да може тялото да освободи ендорфини, адреналин и други хормони, които ускоряват метаболитния процес.

Глутеус мост тренира мускулите на прасеца, основните мускули, подколенните сухожилия, бедрата и глутеусите. С правилното изпълнение на това упражнение пресата работи и корема намалява.

Защо работи

Лесното упражнение, възможността да го правите навсякъде по всяко време и редовността са трите тайни съставки за успех.

Редовното упражнение облекчава стреса и подобрява настроението. В резултат на това самочувствието се повишава, защото виждаме, че сме напълно способни да изпълняваме тези прости упражнения и да не се отказваме. Тялото се променя и всичко това не може да не се радва. Качеството на живот се подобрява, жизнеността се повишава – всичко това ни дава самочувствие.

 

Източник: За жената