Начало ЗА ДОМА Намазах си очилата с това у дома и повече не ми се...

Намазах си очилата с това у дома и повече не ми се запотиха като слагам маската

524
Сподели

Какво може да раздразни човек с лошо зрение? Замъглени очила , разбира се !

През есенно-зимния период този проблем е по-спешен от всякога. И предвид факта, че ние постоянно носим защитни маски, това е още по-влошено.

Опитах различни начини да спася очилата си от замъгляване. Някои от тях се превърнаха в истинско откритие за мен. Как да не споделим с вас това ценно откритие? Нека приключим с този проблем веднъж завинаги!

 

ЗАМЪГЛЕНИ ОЧИЛА

Така че, вероятно имате всичко необходимо вкъщи. Чух за този метод дълго време, но едва наскоро го изпробвах на практика. Очилата трябва да се навлажняват с течен сапун, душ гел или обикновен шампоан .

Чистият глицерин също ще сработи. След това, като използвате памучен тампон или мек памучен плат, отстранете агента от очилата, като го втривате в лещите. Течното вещество няма да им навреди по никакъв начин, но резултатът ще бъде очевиден!

Между другото, ако просто измиете чашите си в сапунена вода , те също няма да се замъглят. Но в дългосрочен план този метод, за съжаление, не работи. Затова най-добре е да използвате обикновен течен сапун. И да пробвате с глицерин следващия път.

 

Някой прилага пяна за бръснене върху очилата . Трябва да изчакате около 1 минута. След това отстранете излишното с чиста кърпа и дайте на очилата още няколко минути. И след това избършете очилата на сухо.

По същия начин можете да използвате паста за зъби. Между другото, тя може да се приложи и на огледалото в банята, така че да не замъглява. Чували ли сте за такъв народен метод и преди?

 

Професионални средства за защита

Не всеки иска да се забърква със сапун или шампоан. Освен това опитните носители на очила не вярват, че тези методи работят.

Сега очилата често ги правят не от стъкло, а от пластмаса. Следователно те стават мътни само ако ги намажете с нещо от горния списък. Е, няма значение!

Ако не искате да рискувате и да използвате народни трикове, има и други професионални. Например можете да закупите специален агент против замъгляване за очила . Това е спрей, който ще ви помогне да се справите с омразния проблем.

Професионалните плувци спасяват плувните си очила с анти-мъгла препарат. Това е инструмент, който предотвратява образуването на отделни капчици на вътрешната повърхност на очилата. Може да се използва и за обикновени очила.

 

Специално покритие

Освен това съвременните производители предлагат на клиентите да направят специално покритие върху очилата . То ще предотврати замъгляването и ще служи вярно повече от една година. Смята се, че това е един от най-надеждните методи.

Ако планирате да правите нови очила, не забравяйте да проучите този въпрос. Споделяме полезна връзка, която да ви помогне да разберете всички възможни видове покрития на очила

Не забравяйте, че състоянието на вашите очила зависи и от правилната грижа. Първо, опитайте се да не докосвате лещите с пръсти . На второ място, не забравяйте, че най-добре е да използвате кърпа от микрофибър за избърсване. Винаги го носете със себе си за удобство. И, разбира се, дръжте очилата си в стегнат калъф.

А какво ще кажете за маската?

Понякога ме мързи да си търкам очилата със сапун. Но съжалявам, щом вляза в някоя стая или магазин. Остава или да свалите очилата (в края на краищата те замъгляват още повече с маската), или да затегнете защитното оборудване по-високо, така че очилата да са фиксирани върху маската и носа. Наистина ми помага лично.

Вие обаче дълго време не може да изкарате така. Много бързо памучната маска се навлажнява отвътре. И като цяло, дишането в нея е много по-трудно, отколкото ако има достъп до въздух отгоре. Е, ще се опитам да тествам лайфхак с пяна за бръснене и паста за зъби. Чудя се колко ефективни са те!

И ако имате свои собствени ефективни начини напишете в коментарите. Нека споделим безценния си опит помежду си. В наше време това е много важно и необходимо!

 

Източник: За жената