Начало КЛЮКАРНИК Люси сам и изоставен, забиха му ножа

Люси сам и изоставен, забиха му ножа

3114
Сподели

Пандемията създаде неочаквана драма за певеца и режисьор Люси Иларионов, който върти заведение в Елин Пелин. Заради мерките против covid-19 от няколко месеца то е хлопнало кепенци.

„Ако мерките не се променят и скоро не отворим, съм обречен. Имаше работа“, казва Иларионов. Той тегли късата клечка със заведението. Ресторантът отваря на 12 март, а на другия ден се въвеждат първите строги мерки.

„Персоналът ми започна да напуска. Готвачката замина за чужбина с цялото си семейство. Сега няма кой да готви. В момента не мога да плащам големи заплати. А давам минимални средства, тъй като държавата не ми помага.

Оказа се че не отговарям на условията за мярката 60/40. Трябва заведението да е работило шест месеца. Трудно ми е. Трябва да се оправям сам“, казва пред „България Днес“ Иларионов.

Люси тегли кредит, за да отвори мечтаното заведение. С половинката му Ани Хоанг се надяват да им потръгне бизнесът, но коронавирусът стопира проекта и може да ги банкрутира. „Взех пари от приятели, писна ми вече от този коронавирус“, казва режисьорът.

 

 

Източник: marica.bg