Начало ВКУСНО Ако видите как изглежда шоколадът, преди да попадне в ръцете ни, ще...

Ако видите как изглежда шоколадът, преди да попадне в ръцете ни, ще ви се отще! (Видео)

258
Сподели

Почти няма човек, който да не обича шоколада , но това, което не знаете е, е как изглеждат какаовите зърна , от които се прави шоколадът.

вкусен шоколад

Потребител на TickTock публикува видео в профила си как изглеждат всъщност какаовите шушулки отвътре.

Видеото е гледано от повече от 3 милиона потребители, което е направо рекорд. Жената обяснява целия процес: взема какаовите шушулки, вади от тях зърната и ги изпича.

Видеото предизвика много спорове, тъй като някои коментираха, че след като са го видели, никога повече няма да опитат шоколад.

Момичето, на име София, искало да обясни процеса по приготвяне на малките симпатични какаови зърна, но първо трябвало да отреже и почисти самата шушулка на растението и да извади зърната. Докато го прави, тя показва как изглеждат зърната, а хората са изненадани да открият нелицеприятна бяла слуз. София твърди, че тази бяла течност е много сладка. Някои обаче са шокирани от процеса на отваряне на шушулката, съдържаща самите какаови зърна.

какаови зърна

„Защо ли си помислих, че е морско същество?“, пише един потребител, а друг отговаря, че смята, че това е странно яйце.

„Страхотно, никога повече няма да ям шоколад, благодаря“, пише трети TickToker.

Иначе какаото е основна суровина, от която се прави любимият деликатес на много хора. Благодарение на София вече знаем как изглежда и какво се случва с шоколада, преди да попадне в ръцете ни.

Вижте по-долу и любопитното видео:

 

 

Източник: За жената