Начало КЛЮКАРНИК Стефан Данаилов предрекъл бъдещето на сина си на смъртния си одър (Снимки)

Стефан Данаилов предрекъл бъдещето на сина си на смъртния си одър (Снимки)

428
Сподели

Измина повече от година, откакто ни напусна един от най-великите съвременни актьори – Стефан Данаилов . И докато сцената и екранът останаха пусти без него, животът все пак продължава за близките на Ламбо.

Интересен факт от последните часове на Мастъра излезе наяве – без да подозира, Данаилов предопределил бъдещето на сина си, Владимир , на смъртния си одър.

Наследникът на Майор Деянов завърши медицина в един от университетите в Западна Вирджиния, САЩ, като в момента стажува в няколко от тамошните болници, но изборът му да се профилира в нефрологията не бил никак случаен, проучи ПИК.

Нефлорогията е дял от медицината, занимаващ се с диагностика, консервативно лечение и превенция на бъбречните заболявания. Именно с проблеми с бъбреците бяха съпътствани последните земни дни на кинолегендата Стефан Данаилов. Месец преди да почине в реанимацията на Военномедицинска академия, единият бъбрек на Ламбо отказа.

Владимир Данаилов сватба

Макар да тежат само по около 300 гр., бъбреците са жизненоважен орган, част от чиято работа е да филтрира кръвта и да отделя токсичните вещества, излъчени при обмяната на веществата, под формата на урина. Неспособността на бъбреците да изхвърлят излишните течности от тялото прави работата на сърцето по-трудна. Това от своя страна води до поражения и върху други важни органи като черния дроб, белия дроб, сърцето, мозъка…

Точно заради нарушената работа на бъбреците при Стефан Данаилов, в белите му дробове се бе насъбрала вода. Това е била и причината синът на Ламбо да се ориентира именно към нефлорогията – за да помага на пациентите си да не си отидат като баща му.

„Влади е решил да се профилира в нефрологията. Сега стажува в различни отделения, присъства на всякакви хирургически операции – дали за сърце, дали раждане, за да може да има представа за всичко. Догодина вече ще може да практикува. Тогава очаква да го назначат като младши доктор в една от болниците в Хънтингтън, Западна Вирджиния“, коментира пред ПИК майката на именития наследник – Ирен Кривошиева

 

 

Източник: ПИК