Начало ЗДРАВЕ Убива всички вируси във въздуха и чисти белите дробове – ето как...

Убива всички вируси във въздуха и чисти белите дробове – ето как да пречистите дома и тялото си:

325
Сподели

Ние го свързваме предимно с църквите, където е неизменен елемент от ритуалите, но тамянът в действителност има много повече приложения .

Ароматът на тамян е способен да облекчи емоционалната болка и да възстанови усещането за спокойствие и сигурност.

Това обаче далеч не е всичко, на което е способен. Факт е, че тамянът унищожава микробите във въздуха, водата и най-важното – в тялото.

Но лечебните сили на тамяна стигат още по-далеч.

тамян

Източната медицина високо цени тамяна за неговите лечебни свойства , които бавно зарастват и намаляват белезите. Помага за облекчаване на болки в ставите и мускулите, намалява кървенето от носа и осигурява енергия и сила.

Тамянът се използва за лечение на респираторни заболявания и със своя аромат увеличава силата и подобрява паметта.

Дори съвременната медицина не е останала безразлична към ефективността на лечението с тамян. Например в Европа и Америка тамянът се използва за лечение, но най-вече се използва в алтернативната медицина, идваща от Индия, Китай и Тибет.

палене на тамян

Най-доброто нещо, което можете да направите за себе си, е да палите тамян всеки ден и да го използвате за пречистване на въздуха в цялата къща. В допълнение към успокояването на ума и укрепването на силата на волята, тамянът ще дезинфекцира пространството и ще убие всички вируси във въздуха.

 

Източник: За жената