Начало КЛЮКАРНИК Ето я първата пенсионирана поп фолк певица

Ето я първата пенсионирана поп фолк певица

172
Сподели

Първата официално пенсионирана звезда на поп фолка вече е факт. Певицата Таня Боева влезе във втория списък с награди за принос в изкуството на Министерство на културата, които в гилдията наричат пенсии.

Тя си заслужи място в него като лауреат на конкурса за млади изпълнители на „Златният Орфей“ през 1995 година с „Космичен блус, пише Hotnews.bg.

Чалга ветерани: Ето я първата пенсионирана поп фолк певицаНовиниИнформация

92 нови имена бяха предложени от инициативния комитет, след като стана скандал, че част от наградените са били в първия списък от 65 музиканти, а други, които също са взели статуетки от най-големия ни естраден форум, са пропуснати. В новия списък са намерили място артисти и от други жанрове, пише Телеграф.

На седем от творците е гласувана пожизнена награда от 700 лв.- оперната прима Дарина Такова, балерината и педагог Красимира Колдамова, пианистката и педагог Милена Моллова, кинорежисьорът Огнян Сурдолов, народната певица Руска Стоименова, поетите Георги Константинов и Калин Донков. Останалите артисти на които са присъдени държавни награди ще ги получават в срок от три години, а размерът е от 350 или 700 лева.

 

 

Източник: marica.bg