Начало ВЕСТИ Мъж купи запустяло училище и го превърна в уютен семеен дом

Мъж купи запустяло училище и го превърна в уютен семеен дом

451
Сподели

Преди около 16 години в американския град Дуранго, щата Колорадо, за продажба е обявена сградата на гимназията.

Занятията в училището отдавна били преустановени, зданието било изоставено и непригодно за по-нататъшна експлоатация, затова и цената му била много ниска.

Въпреки това купувач се намерил! Чарлз Шоу решил да купи училището и да се засели в него заедно със съпругата и детето си.

Първоначално преобразуването на училището в уютен дом изглеждало мисия невъзможна. То било изключително запуснато, по стените имало безброй пукнатини, но основите били много солидни. Веднага след придобиването на имота, Чарлз запретнал ръкави и се захванал за работа.

Трудил се неуморно и успял да превърне неугледното школо в уютен и многофункционален дом за семейството си.

Първо започнал със стаята, в която ще спят той и съпругата му. След това дошъл ред на детската. И на кухнята, в която половинката му ще приготвя вкусни ястия за цялото семейство.

След като приключил с най-важните помещения, Чарлз се заел с останалите класни стаи, които решил, че може да отдава под наем. Училището било голямо и тричленното му семейство не се нуждаело от толкова много пространство.

След ремонта в дома му няма нито една излишна стая, в която да не се помещава фирма, художествено ателие, творческо студио или танцова школа.

Когато господин Шоу купил огромната сграда, сметките за комунални услуги били ужасяващи. В началото месечните разходи на семейството възлизали на около 5000 долара. Чарлз решил, че нещата не могат да останат така и направил дома си енергийно ефективен.

За целта заменил обикновените лампи със светодиоди, из цялата сграда монтирал датчици за движение, които да изключват вентилационната система и осветлението, когато на мястото няма никой.

На покрива на сградата монтира слънчеви панели, с които да ползва безплатна енергия.

След промените за сградата с площ от 4180 кв. метра месечните му разходи паднали от 5000 на 300 долара, което си е огромна икономия.

Благодарение на наемите, които всеки месец получава от останалите класни стаи, семейство Шоу отдавна е избило разходите около нетрадиционната си покупка, че дори е излязло на плюс.

 

Източник: jenata.blitz.bg