Начало ЗА ДОМА Ето защо трябва да имате орхидея в къщи! Шест причини да държите...

Ето защо трябва да имате орхидея в къщи! Шест причини да държите орхидеи в дома си.

365
Сподели

Орхидеите имат мистика, която изглежда ги отличава от повечето други цветя: Те са елегантни и почти нереални в своето съвършенство. Въпреки че орхидеите са едно от най-големите семейства цъфтящи растения, всеки вид орхидея има уникален вид.

В тези растения има нещо повече от спиращата дъха красота. Днес ние изтъкваме шест причини, поради които е хубаво да държите орхидеи в дома си.

1. Красотата

Орхидеята е прекрасен вариант за украса в дома. Според езика на цветята символизира любов, красота, плодовитост, пречистване и обаяние.

Цветът също има своето значение и може да придаде различен смисъл. Червените орхидеи означават страст и желание, кураж и сила, а розовите – елегантност, радост, женственост и щастие. Белите орхидеи изразяват уважение, скромност, невинност, чистота и красота, а лилавите – възхищение, почит, величие. Жълтите орхидеи разкриват приятелство и ново начало, а оранжевите – гордост и смелост. Зеленият цвят на орхидеите носи късмет и щастие, а естествено синият цвят е изключително рядък и символизира уникалност.

2. Лесното отглеждане

Неправилно се смята, че орхидеята е много капризно растение и е трудно да се отглежда в домашни условия. На практика, за да се радвате на красивите ѝ цветове, са необходими малко усилия. Най-важното е да съблюдавате периодите на цъфтеж и покой на съответния вид. Те са изключително непретенциозни към начина на отглеждане и създават много положителни емоции.

3. Цветовото разнообразие

Ако сте капризни относно цветовете, орхидеята е перфектното растение за вас. Цъфти в почти всички цветови комбинации. Има повече от 750 вида орхидеи и повече от 30 000 хибриди. Всеки вид изисква различни условия за отглеждане.

4. Минималните грижи

Ако ви притесняват честите интервенции около растенията, орхидеята се пресажда веднъж на две-три години, когато прецъфти, или след като свърши периодът ѝ на покой.

5. Честото цъфтене и дълготрайност на цвета

Орхидеята е растение, което цъфти често, а когато цъфне, цветовете ѝ издържат няколко месеца. Няма точно определен период на годината за цъфтеж, това може да стане по всяко едно време на годината. Орхидеите цъфтят, почиват си и отново цъфтят.

6. Лечебната сила

Орхидеята може да се нарече лечител, тъй като тя е в състояние да хармонизира разпръснатата енергия, да сложи в ред мислите и отново да преоткрие жаждата за живот. Тя абсорбира енергия, но само лошата. Орхидеята е много активна и пикът на активността ѝ е през нощта.

 

Източник: За жената