Начало ЗДРАВЕ Друго не ви е нужно, освен тази домашна маска от яйца

Друго не ви е нужно, освен тази домашна маска от яйца

36
Сподели

Кой не мечтае за гладка, тонизирана кожа ? Дори тези, които имат късмета да имат добър ген, все още са податливи на въздействието на външни фактори: ултравиолетови лъчи, температурни промени, отработени газове.

Това предполага, че дори най-свежото и най-младото лице се нуждае от допълнителни грижи.

Вече неведнъж сме говорили за всички предимства на естествените маски , но следващото средство за кожата ще изненада и най-практичните. Продукт, който може да се намери във всеки хладилник! Наличен, запечатан, приготвен от самата природа. Най-често срещаното нещо във всяко домакинство-  яйцето.

 

Две маски от едно яйце

Яйцата са храна, която се усвоява от тялото почти на 100%. Това е един от малкото видове протеини, който е чудесен за нашето тяло. Но без протеин, образуването на мускули и колаген, който придава на кожата еластичност, е невъзможно . Днес ще ви разкажем как да превърнете яйцето в двуфазна маска, която интензивно почиства порите, стяга контура на лицето и подхранва кожата.

 

Първи етап: почистване на кожата

Чукнете яйцето и отделете белтъка от жълтъка.

Отначало всичко, от което се нуждаете, е белтъка: разбийте до разпенване, за да оксигенира. Препоръчително е да използвате яйце със стайна температура, за да направите веществата по-активни.

След това използвайте салфетка, която е била нарязана на удобни по размер парчета. Накиснете парчетата в белтъка и залепете лицето си, така че да няма празнини. Парчетата трябва да бъдат наслоени едно върху друго.

Дръжте маската, докато изсъхне напълно (около половин час). След това внимателно го отстранете, като лепенка, заедно с цялата мръсотия.

Важно: за да не се налага да чакате дълго маската за лице да изсъхне, стиснете малко парчетата салфетка, преди да ги нанесете върху лицето си. След като завършите първата стъпка, ще забележите, че броят на черните точки ще намалее поради ефекта на лек пилинг и порите ще се свият.

 

Втори етап: подхранване

Разбийте жълтъка и комбинирайте с 1 ч.ч. заквасена сметана, ако кожата ви е суха, или кисело мляко, ако е мазна.

Нанесете разредения жълтък на тънък слой и го оставете да изсъхне.

След това нанесете втори слой и изчакайте 5 минути.

Изплакнете подхранващата маска с топла вода.

Можете да добавите капка подходящо растително масло или мед към жълтъчната маска . Поради високото съдържание на витамини и минерали в жълтъка, продуктът е много ефективен. В скъпите кремове се използват силни консерванти за запазване на тези елементи, така че естественият продукт винаги е по-добър.

 

Вторият етап от грижата е подходящ не само за кожата на лицето, но и за кожата около очите и устните и зоната на деколтето. Това е необходимо, за да се подхрани покритието с липсващите вещества.

След тази домашна козметична процедура кожата изглежда не само тонизирана, но и здрава, придобива лъскав блясък. Препоръчително е да го правите поне веднъж седмично. Не забравяйте да измиете яйцето преди употреба и можете спокойно да го включите във вашия комплект за красота. Пожелаваме ви винаги да изглеждате възможно най-добре, без да харчите много пари, усилия или дори време.

 

Източник: За жената