Начало ВЕСТИ Германски вестник подканя Слави: Играта на криеница свърши, ти си на ход!

Германски вестник подканя Слави: Играта на криеница свърши, ти си на ход!

84
Сподели

В берлинския „Тагесцайтунг“ Барбара Йортъл е публикувала портрет на Слави Трифонов под многозначителното заглавие „Сатирикът Станислав Трифонов ще разтанцува българската политика“.

Авторката припомня изборните резултати и новината, че Трифонов е влязъл в карантина и пише: „Още по време на предизборната кампания Слави блестеше главно с отсъствието си. Интервюта пред медиите? Дебати с опонентите? Нищо такова.

Вместо това той разпространяваше популистките съобщения на партията си най-вече чрез своята кабелна 7/8 TV, която настройваше хората срещу антипандемичните мерки и омаловажаваше опасността от коронавируса. Макар че всъщност гологлавецът с обици на ушите изобщо не се страхува от голяма публика.“

Авторката разказва накратко за биографията и телевизионната кариера на Слави Трифонов, както и за неговата музика „в стил чалга – едно музикално направление, което е разпространено навсякъде из Балканите“. Цитиран е и пасаж от песента „Няма такава държава“, в който се казва: „Не ми говорете за закон и конституция – в тая държава всичко е проституция“.

В края на статията си Барбара Йортъл си задава въпроса „А сега накъде?“ и цитира българския наблюдател Първан Симеонов, според когото Трифонов е „гневен мъж на средна възраст, който събира около себе си разочаровани от политиката хора“. Авторката констатира: „И тъкмо този мъж сега е на ход. Играта на криеница приключи.“

 

Източник: Блиц