Начало ЗДРАВЕ Отслабване с картофи

Отслабване с картофи

61
Сподели

Въпреки че със съпруга ми не сме германци, луди сме по картофите. Ядем ги всякак и изобщо не се притесняваме за килограмите си, а и двамата сме с перфектни тела да си кажем. Основното нещо е да знаете как да го готвите правилно .

Сред хората съществува стереотип, че картофените ястия са много калорични. Например, ако сте на диета, по-добре е да се откажете от този продукт.

Струва ли си да се страхувате от картофени ястия и как да готвите любимата си храна, за да не напълнявате от картофи . Ще поговорим точно затова сега.

Дали картофите са най-големият враг на фигурата?

 

Всъщност картофите са склад на витамини и минерали. Знаете ли, че този зеленчук съдържа повече витамин С от лука, касиса и гроздето. Картофите също са наситени с витамини В1, желязо, натрий, магнезий, фосфор, йод, цинк и други минерали.

Всичко това прави картофите не враг, а най-добрият приятел на организма.

Ако не го готвите в масло и с мазен сос това може да е вашия помощник в отслабването. Всъщност в 100 г варени или печени картофи има само 90 ккал. Представете си дори по-малко от банан и кисело мляко. И благодарение на високото си съдържание на въглехидрати, картофите са основният източник на енергия.

Как да не се оправим от картофите

Като се има предвид, че не надебеляваме от самите картофи, а от соса или олиото, в което са приготвени, заключението предполага извода само по себе си. Трябва да промените начина, по който приготвяте кореноплодния си зеленчук. Например същите германци, които консумират огромни количества картофи, не винаги ги пържат.

В Германия варените и печени картофи са популярни като гарнитура или дори като част от салата . Освен това студените картофи се използват по-често от горещите. И всичко това, защото нишестето в картофа се превръща във фибри, когато се охлади. Поради това в такива картофи има по-малко калории.

Както можете да видите, можете да се подобрите от картофите само ако ги готвите в тиган. Колко често този продукт се появява в семейното ви меню? Кой начин предпочитате да готвите картофи? Ще се радваме да разберем вашето мнение!

 

Източник: За жената