Начало ВЕСТИ Никой не може да повярва на 90-килограмов мъж, че свали 16 кг...

Никой не може да повярва на 90-килограмов мъж, че свали 16 кг за месец

172
Сподели

За 10 месеца индиец свали 16 от 90-те си килограма, без да се отказва от питките хляб, които консумирал по пет на ден, съобщи Times of India. 41-годишният Дийпак Ахуджа страдал от нездравословна храна.

Всеки ден той изяждал големи количества вкусотии, включително кифлички. След всяко хранене изяждал шоколад или бонбони и пил до пет чаши чай със сладкиши В резултат развил хипертония и напълня до 90 килограма.

През юли 2020 г. мъжът осъзнал, че ако не промени храненето си, скоро здравето му ще се влоши напълно. Той анализирал хранителните си навици и напълно премахнал сладкишите от диетата. „Когато за първи път се опитах да тичам, едвам пробягах сто метра. Това беше повратна точка и започнах да променям начина си на живот “, обясни индиецът. Сега на закуска яде блат със зеленчуково къри, а малко по-късно изпива чаша чай.

За обяд Ахуджа предпочита две хлебчета и зеленчукова яхния. Следобед закусва с плодове или чаша мляко куркума. За вечеря той изяжда две катми с крем супа от боб. Преди тренировка той изпива две големи чаши топла вода, а след това чаша чай с мляко и накиснати сушени плодове.

„Никога не съм си позволявал да се отклонявам от диетата си. По празници ям малки хапки сладкиши или леки закуски. Избягвам пица или пържена храна “, подчерта той. Ахуджа спортува шест пъти седмично и почива в понеделник.

В неделя пробягва 15 километра, във вторник и четвъртък – седем километра. В сряда прави 10-километрово бягане. В петък се отдава на крос и тренировката с висока интензивност за 50 минути. В неделя кара колело. За десет месеца той отслабна с 16 килограма.

Сега възнамерява да избяга полумаратон. За тези, които желаят да отслабнат, той препоръчва постепенно да променят начина си на живот. „Трябва да направите малки, но важни промени в диетата си, да се откажете от сладкото, пърженото, бисквитките и да ги замените с плодове, краставици и сушени плодове. Може да не е лесно, но ще има ефект в дългосрочен план “, съветва той.

Худжа препоръча да бъдете умни по отношение на спорта. Не е нужно да се насочвате веднага на големи разстояния. Вместо това той съветва да започнете със спринт и постепенно да изградите издръжливост. Важно е да избягвате монотонността и да сменяте упражненията.

 

Източник: За жената