Начало ВЕСТИ Установиха последните мисли на хората минути преди смъртта

Установиха последните мисли на хората минути преди смъртта

361
Сподели

Хората, които са на крачка от смъртта, започват да мислят за различни неща, но почти никога за самата смърт. Потребители на портала Reddit, оцелели по чудо, са разказали за преживяванията си в най-страшните моменти, съобщават световните издания.

Мнозина са отбелязали, че преди отиването в другия свят, съзнанието работи като часовник. Хората не са виждали светлини и тунелите по време на експлозии или по време на произшествия: те само отчитали всичко, което се случвало наоколо. Така например, един потребител си мислел, че ще изглежда нелепо без вежди, когато граната избухнала точно до него по време на работа.

Имало и много преживяли подобни инциденти, които са започнали да си спомнят за своите роднини. Те били успокоени от факта, че има близки, които ще бъдат до тях в последните минути.

Мъж, пострадал от инсулт, помолил брат си да направи снимка преди да изпадне в кома. Той искал да разбере колко зле изглежда. Както се оказало, външният му вид наистина бил ужасен. Пациентът дошъл в съзнание месец по-късно.

По този начин умиращите хора не мислят за самата смърт. Те анализират абсолютно всичко до последния дъх. Понякога прокрадващите се мисли са абсурдни и не съвсем подходящи.

 

Източник: Блиц