Начало ВЕСТИ Бизмесмен от Лас Вегас влезе затвора в Дубай, причината ще ви изуми

Бизмесмен от Лас Вегас влезе затвора в Дубай, причината ще ви изуми

35
Сподели

В края на февруари 51-годишният бизнесмен от Лас Вегас Питър Кларк, пристрастен към конзолни игри, реши да лети до О.А.Е., за да посети арабски звукозаписни студия. Едва ли обаче предполагаше, че ще стигне до затвора.

Няколко дни преди командировката мъжът употребил наркотици у дома. В щата Невада е разрешена употребата на марихуана за развлекателни цели.

В Дубай Кларк успял да прекара само един ден. Мъжът бил откаран в местна болница с обостряне на панкреатит. Лекарите открили следи от марихуана в пробите от урината, необходими за лечение. В съответствие със законодателството на ОАЕ, лекарите уведомили полицията на емирството за резултатите от тестовете на туриста.

В резултат на това американецът бе арестуван и затворен за три дни за неправомерно поведение. След освобождаването му той беше принуден да отседне в хотела си в очакване на решението на прокуратурата да му повдигне обвинение. В момента Кларк няма право да напуска страната.

„Знаех за строгите закони за наркотиците в Дубай, но нито за миг не съм мислил, че това, което направих законно в собствената си държава, ще доведе до ареста ми“, каза Кларк.

Организацията „Задържан в Дубай“, която помага на чуждестранни затворници в арабската държава, обяви готовността си да участва в процеса на страната на американеца.

Според основателя му Рада Стерлинг, Кларк може да получи няколко години затвор. Тя добави, че американското посолство в Дубай трябва да се намеси в случая.

 

Източник:  pochivka.blitz.bg