Начало ВЕСТИ От ИТН проговориха с кои партии биха направили правителство след срещата с...

От ИТН проговориха с кои партии биха направили правителство след срещата с Радев

99
Сподели

Приключиха консултациите между представителите на формацията на Станислав Трифонов „Има такъв народ“ и президента Румен Радев.

„Хубаво е политическите партии, като кажат нещо преди избори, да го спазват и след тях. В коалиция с партии от статуквото няма да влезем. Ако може да се стигне до кабинет, ще е с другите две партии от протеста. Предварително няма да говорим какво ще се случи“, заяви Йорданов на излизане от президентството.

„Всяка политическа партия, отишла в НС, трябва да е наясно с отговорностите, които носи. Ще завърша с това, че ние ще направим обещаното от преди изборите“, каза той.

Малко след 10 часа на „Дондуков“ 2 пристигнаха депутатите Тошко Йорданов, Филип Станев и Виктория Василева за разговор с държавния глава.

Въпреки че Радев им зададе конкретни въпроси дали имат намерение да предложат правителство, ако ГЕРБ-СДС не го направят, Йорданов отвърна, че партията ще върви по стъпките в Конституцията, с което не разбули мистерията около намеренията на Слави Трифонов.

Първи в понеделник при президента пристигнаха от партия ГЕРБ. Румен Радев коментира съставянето на ново правителство с Десислава Атанасова, Даниел Митев и Томислав Дочнев.

След консултациите обаче вицепремиерът в оставка сюрпризира, че има шанс ГЕРБ все пак да не внесат идеята си за правителство за гласуване в парламента.

 

Източник: Блиц