Начало ВЕСТИ Червенокоса девойка се настани в мотел в пустинята и съжали: „Мислех, че...

Червенокоса девойка се настани в мотел в пустинята и съжали: „Мислех, че ще умра“ (ВИДЕО)

480
Сподели

Понякога се случва мечтаното пътуване в чужбина да се превърне в истински трилър. Поне според историята на потребителка на Тик-Ток. В серия видеа тя разказва как пътуването ѝ до Оман за малко щяло да бъде последното в живота ѝ.

Блогърката Никол Гейбъл публикува клиповете в платформата с текст, който веднага грабва вниманието на зрителите: „Случаят, в който за малко да ми вземат органите“.

По думите ѝ, тя била почти убита „няколко пъти“ по време на път, но тази история била „най-яката“. Преди време тя и съпругът ѝ заминали на почивка в Оман (Никол е с арабски произход). Те отседнали в мотел в пустинята, в който нямало интернет, мобилни връзки, възможност за викане на такси и други подобни екстри. Освен това в мотела, освен съпрузите, бил само собственикът.

Двойката си резервирала екскурзия, на която очаквали да има и други туристи. В 3 ч. през нощта, когато се качили в микробуса, който трябвало да ги закара в пустинята да гледат изгрева, се оказало, че там са само те, шофьорът и неговият помощник.

След като пътували дълго време в тъмното, те погледнали назад и видели, че в микробуса има лопата и хладилник. „Попитах шофьора: „Хей, за какво е тази лопата“. Отговорът му беше: „Ще бъдем тук доста дълго“. Тогава попитах: „Защо ни трябва хладилник?“. Той каза: „О, има закуски и напитки за пикника“. Отворих хладилника и вътре нямаше нищо. Освен лед. Естествено, изпаднахме в паника“, обяснява Никол.

По-нататък тя разказва как с мъжа ѝ започнали да си пишат съобщения на телефона и да си ги показват един на друг (имало проблем с връзката) и да търсят изход от ситуацията.

„Съпругът ми дори ми писа: „Ако не успеем да намерим решение, аз ще ги нападна, а ти ще избягаш и ще се махнеш оттук“.

Никол измислила план – тя открила къде се намира най-близкият магазин и настояла да отидат там, тъй като имала пристъп на болестта на Крон (от която тя твърди, че наистина страда). Шофьорите отказали да отбият, тъй като туристите щели да изпуснат изгрева.

„Продължихме да се разправяме и тогава казах, че сутрин повръщам кръв. Шом споменах кръв (по която може да се познае моята ДНК), всичко се промени и те се съгласиха да отидем до магазина“.

20 минути по-късно колата спряла пред магазина. Шофьорът и помощникът му, обаче, влезли вътре заедно с двойката. Никол отишла при собственика и веднага попитала за интернет. Тя се опитала да се види със сестра си в САЩ, но тя не ѝ отговорила. Въпреки това тя се престорила, че разговаря с нея, „казала ѝ“ точното си местоположение, как се казва магазинът, мотелът и с кого е. Продължила да се преструва и обещала на сестра си, че ще ѝ звънне след час да ѝ каже дали е добре.

Никол твърди, че шофьорът и асистентът му чули разговора и изглеждали много нещастни.

След дълги препирни шофьорите все пак се съгласили да върнат двойката в мотела, където двамата предприели допълнителни мерки за сигурност.

„Напомням, че онази вечер бяхме единствените гости в хотела. Върнахме се, заключихме вратата, а мъжът ми започна да плаче, мислейки, че през нощта ще дойдат при нас и ще ни ликвидират. Блокирахме вратата и прозореца с всички налични мебели. Пренощувахме и с предмети около себе си, които биха могли да се използват като оръжие.“

На следващия ден двойката била откарана на летището от друг шофьор.

Според много потребители, обаче, цялата история е една излишна драма. Някои дори намират логично обяснение за случилото се: „Лопатата е нужна, в случай, че колата заседне. Лед носят винаги със себе си – за напитки или в случай, че някой се контузи“.