Начало КЛЮКАРНИК Тайното послание на брошката, с която Елизабет II изпрати принц Филип в...

Тайното послание на брошката, с която Елизабет II изпрати принц Филип в последния му път

326
Сподели

Облечена в черно, кралица Елизабет II избра да присъства на погребението на херцога на Единбург с една от най-впечатляващите брошки от обширната й колекция, предава БГНЕС.

Обичайно е британският монарх да изпраща някакво послание с тях, както на Деня на Британската общност последно, когато тя избра брошката Sapphire Chrysanthemum, същата, която носеше за фотосесията с принц Филип за тяхната 73-та годишнина от сватбата и която украсява сакото й по време на медения им месец.

Това беше или поне така се разбираше, начин за напомняне за херцога, който тогава беше хоспитализиран, обобщава „Венити Феър“.

Брошката, избрана за погребението, може да има съвсем друго послание. Това е брошката на Ричмънд, наследена от баба й, кралица Мария. Брошката е една от най-големите на Елизабет II и е подарък от граф Ричмънд на кралица Мери за нейната сватба с крал Джордж V.

Изработена от „Хънт и Роскел“, тя е направена от диаманти, поставени върху две перли, една голяма в централен кръг и друга, подвижна във формата на круша, която за погребението Елизабет II бе свалила.

Носила я е доста пъти през цялото си управление. Един от най-запомнящите се в последно време е за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, проведена в същия параклис, където тази събота беше погребан херцогът на Единбург.

 

Източник: Блиц