Начало ЗА ДОМА 4 лесни начини да се отървете от мушиците от саксиите без химикали...

4 лесни начини да се отървете от мушиците от саксиите без химикали и отрови

181
Сподели

В почти всеки дом има малък зелен кът. Той е приятен за окото и се грижи за чистотата на въздуха в дома ви.

Най-често елементарната грижа за растенията е напълно достатъчна, но никой не е имунизиран от появата на вредители .

Черните мухи са един такъв проблем. Те са много трудни за премахване, те се размножават бързо и започват да летят из къщата. Ако попаднете на тези насекоми, не бързайте да прилагате химикали. Има по-безопасен начин.

 

Как да се отървем от мушици в саксии

Етеричните масла могат да помогнат да се отървете от мушиците . Най-ефективни са маслата от здравец, чаено дърво и мащерка. За профилактика е достатъчно да поливате растенията на всеки две седмици със смес от три капки масло на литър вода. Ако мушиците вече са се появили, броят на поливанията трябва да се увеличи до 1-2 пъти седмично.

Появата на насекоми също може да провокира гниене на корените. След това трябва да ги разгледате обре. Ако забележите признаци на увреждане на кореновата система, трябва да бъде лекувано и растението да бъде пресадено

Разпадането на корените в повечето случаи започва поради лош или липса на дренаж. Когато пресаждате растение, уверете се, че няма застой на влага. Покрийте почвата с пясък отгоре, тя изсъхва добре.

Друг метод за справяне с мушиците са кибритите . Поставете 4-6 клечки със сивото надолу във всяка саксия. Сменяйте на всеки 2 дни, докато вредителите изчезнат напълно.

Инфузия от чесън също действа добре срещу насекоми, особено когато се използва в комбинация с кибрит. Настържете на ситно ренде или прокарайте една глава чесън през преса и залейте 600 мл вряща вода. Оставете да се запари за 2-4 часа. Напръскайте растенията с прясна запарка и смесете пулпата с горния слой на почвата.

Можете да донесете у дома мушици със замърсена почва или нова саксия. Ето защо е важно редовно да се извършва профилактика . Традиционните методи са също толкова ефективни, колкото и химикалите. Но много по-безопасно за вас и вашите зелени приятели.

 

Източник: За жената