Начало ВЕСТИ В това закътано испанско село ще ви се открие гледка, от която...

В това закътано испанско село ще ви се открие гледка, от която дъхът ви ще спре

124
Сподели

Убедени сме, че повече от всякога ви се иска да отпътувате нанякъде, далеч от тълпите и стреса. Всички имаме нужда от свобода, природа, открити пространства, искаме да видим нови лица и да открием непознати гледки.

Ако обичате Европа и искате да се отклоните от у тъпканите маршрути, за да откриете нови места, континетът е пълен с такива кътчета.

Едно от тях е малко испанско село, спечелило си репутацията на истинско скрито съкровище. Там природата е сътворила нещо, което привлича, туристи, фотографи, инфлуенсъри и търсачи на непознатото.

Село Агуера в област Арагон е обградено от гигантски 200-метрови скални формации. Известни като планините Лос Малос, те са особено популярни сред катерачите.

Лос Малос, известни още като „деветте върха“, са особени розово-сиви каменисти планини с две отделни части. Едната е при Риглос, другата при Агуеро.

Всъщност те не са толкова планини, колкото масивни скални образувания, съобщава spainthisway.com.

Самото село Агуера е малко и неговата основна забележителност е църквата от 12-и век „Сантияго“. От селото можете да поемете по маршрут, който ще ви отведе до там. Вътре в романския храм са много интресни колоните, които са гравирани със странни и чудновати зверове, както и сцени от Библията. Входът също е красиво украсен.

Другата църква в Агуеро – „Сан Салвадор“, също има интересни релефи на вратата. Те са дело на същия майстор, който е работил в близкия манастир „Сан Хуан де ла Пена“. Името му не се знае, но той е известен като Майстора от Сан Хуан де ла Пена и творбите му в манастира се считат за най-добрите от романския стил в цяла Испания.

Когато се разхождате в селото планините се вижтда отвсякъде, надвиснали над къщите и създаващи грандиозен заден план на селото.

В Агуеро има малък бюджетен хотел с ресторант, в случай че решите да се полюбувате на планините докато сте спрели за обяд.

Най-големият фестивал на Агуеро трае 6 дни и започва на 16 август. Той включва местни театрални постановки.

 

 

Източник: pochivka.blitz.bg