Начало ЗДРАВЕ 7 интимни болежки, на които трябва да обърнем незабавно внимание:

7 интимни болежки, на които трябва да обърнем незабавно внимание:

172
Сподели

Интимната зона на жената е много чувствително място, което се нуждае от внимателни грижи, в противен случай съществува риск от неприятни проблеми .

А проблемите в интимната зона могат да бъдат от различно естество: от грешно място на тампона до различни инфекции. Представяме ви основните женски болежки в интимната зона , които се нуждаят от незабавен преглед при гинеколога:

1. Чуждо тяло вътре

женски тампон

Ако използвате тампони, винаги трябва да бъдете внимателни и да имате предвид, че тампонът е вътре, тъй като натискането му твърде дълбоко или ненавременната му смяна може да навреди на здравето ви.

2. Възпаление на врастнали косми

врастнали косми

Този проблем може да възникне след сухо бръснене, така че кожата винаги трябва да бъде добре овлажнена преди да използвате бръснача. Ако възпалението е тежко, консултирайте се с лекар.

3. Вагината ви е много суха

сушене със сешоар

Това може да е свързано с проблем с кърменето, контрацепцията или антиалергичните лекарства. Във всички случаи трябва да посетите лекар.

4. Странни секрети

женско бельо

Това може да е признак на инфекция, така че ако забележите нещо нетипично, непременно посетете гинеколог.

5. Неприятна миризма

неприятна миризма

Причините са същите като в предходния параграф. Без самолечение. Имате нужда от лекар!

Причината за неприятната миризма могат да бъдат както полово предавани инфекции, така и други заболявания, които са специфични за здравето на жените.

6. Кървене между менструациите

менструация

Хормонален дисбаланс, новообразувания (миома, полипи), кисти, извънматочна бременност, инфекции или дори рак на маточната шийка могат да бъдат причини за кървене между менструациите.

7. Болка при носене на бельо

женски бикини

Използвайте бельо с подходящ размер, а не тясно и малко. Не позволявайте бельото да ви „стиска“ в интимната зона.

Как да избегнете проблеми в интимната зона? Обърнете внимание на хигиената; Изберете удобно и висококачествено бельо по размер; Бръснете само овлажнена кожа; Не забравяйте своевременно да сменяте хигиенните артикули; Потърсете гинеколога си навреме.

Както можете да видите, някои от тези проблеми могат да бъдат напълно избегнати, ако се консултирате внимателно и отговорно с вашия гинеколог.

Не пренебрегвайте никакви признаци, защото здравето е най-важното!

 

Източник: За жената