Начало КЛЮКАРНИК Интересни разкрития за един от бодигардовете на принц Чарлз

Интересни разкрития за един от бодигардовете на принц Чарлз

70
Сподели

Мит или реална история е, че бодигардът на принц Чарлз взел диплома само докато пази кралската особа по време на лекции в Кеймбридж, пише glasnews.

Принцът е посещавал университета в Кеймбридж през 1967 година, бъдещият крал на Англия естествено никога не е бил виждан без телохранител под ръка, който да го пази в безопасност.

Като такава има популярна история, че на телохранителя на краля е било позволено да се явява на същите изпити като Чарлз, след като е седял на всеки един от семинарите и лекциите си и си е тръгнал с по-висок резултат от самия принц!

Според уебсайта Quora, историята е предавана „надолу от поколенията“ в университета, но колко точно е градската легенда?

Според сайта охранителят е живял в колеж в Тринити Колидж и тъй като критериите за придобиване на степен на университет включват „запазване на мандата“ в границите на Кеймбридж по време на срока и полагане на изпитите, бодигардът е имал право да вземе изпитите, тъй като той отговаря на критериите.

Като такъв, историята гласи, че му е било позволено да се яви на изпита и е издържал с 2: 1, докато Чарлз е награден с по-скромни 2: 2.

Въпреки това, онлайн списанието на Университета в Кеймбридж, Varsity, развенча мита, твърдейки, че въпреки че Чарлз наистина е имал бодигард, който е останал в стая в Тринити Колидж и е посещавал същите лекции като принца, той всъщност не е взел изпитите, и така не успя да получи впечатляващата оценка.

Принц Чарлз наруши традицията като първият мъжки крал, който отиде в университет, след като завърши своите A-нива, които се състоеха от B в историята и C на френски, вместо да се присъедини към британските въоръжени сили, според традицията.

По време на висшето си образование кралският учи антропология, история и археология. Освен това изучава уелски история и език за един мандат в Университетския колеж на Уелс.

 

Източник: Блиц