Начало ВЕСТИ Най-опасните места за пътуване през 2021, които нямат нищо общо с коронавируса!...

Най-опасните места за пътуване през 2021, които нямат нищо общо с коронавируса! (СНИМКИ)

245

Докато има много места по света, които лесно биха могли да минат като отражение на рая, има и други, на които дори не се препоръчва да се стъпва поради неизвестни опасности, които дебнат във всеки ъгъл.

Тук говорим за точно онези места, които човек НЕ трябва да посещава, ако търси идеалната дестинация за почивка, която също е безопасна, а не просто красива.

За всички хора, които са в настроение да правят световно турне, препоръчително е да избягват определени места, които са доказани като най -опасните места за посещение в света. Тук сме изброили някои от най-опасните сред тях. Ако сте готови за сериозно приключение, тези места са предназначени за вас.

Ако през цялото това време не сте били наясно с всички тези най-опасни места за посещение в света и сте ги имали в списъка си с кофи, очаква ви (гадна) изненада!

Пътят на пътя на смъртта – Изключително опасен път

Северният Юнгас Роуд е известен като „Пътят на смъртта“ по всички правилни причини, които можете да предположите. Шофирането нагоре или надолу по този 43-километров път е изключително опасно поради мъгла, свлачища, водопади и скали, падащи на 2000 фута (610 метра) на всеки завой.

До 1994 г. почти 300 шофьори са били убити всяка година, оправдавайки прякора му и го поставяйки в списъка на най -опасните места за посещение в света .

Пътят се простира достатъчно далеч, за да свърже тропическите гори на Амазонка със столицата, заобиколена от планински терен.

Змийският остров – най-смъртоносното място на Земята

Има остров на около 25 мили от брега на Бразилия, където никой местен жител никога не би посмял да ходи. Има слухове, че последният рибар, който се е отклонил твърде близо до бреговете си, е намерен да се носи в лодката си дни по-късно, безжизнен в кръвна локва.

Мистериозният остров е известен като Ilha da Queimada Grande и стъпването там е толкова опасно, че бразилското правителство го е направило незаконно за посещение. Заплахата на острова идва под формата на златните змии усойници, които царуват там. Това са едни от най-смъртоносните змии в света.

Змийският остров в Бразилия със сигурност е най-опасното място на земята.

Езерото Натрон – най-негостоприемният район на Земята

Нека не позволим на пръстена от солени блата по ръба на езерото Натрон да ни заблудят. Това езеро е по-известно като един от най-негостоприемните райони на Земята.

Езерото Натрон в Северна Танзания изглежда и действа много като огнено езеро. Високите нива на Natron (натриев карбонат декахидрат) в езерото правят водите му корозивни за кожата и очите на хората, като понякога достигат ph ниво над 12.

Езерото също съдържа бактерии в червен цвят, което води до уникалните му розово-червени нюанси. Дори повечето видове да не могат да се справят със 120-градусовата езерна вода, цианобактериите са превърнали Natron в свой дом.

Оймякон – преживява изключително климатично състояние

Оймякон е малко селце, разположено в квартал Оймяконски в Русия. Това място се счита за едно от най-опасните места поради екстремните климатични условия. Силната температура прави невъзможно поддържането на живота в този регион. Температурата пада до -40 градуса по Целзий (-90 градуса по Фаренхайт), което прави невъзможно туристите или пътуващите да посещават мястото безопасно, тъй като много хора не могат да оцелеят при тази температура.

Освен горещината, хората не посещават това място, тъй като няма зеленчуци и нищо не може да се отглежда, така че липсата на храна е друг основен проблем. Само около 500 души са успели да се установят на това място и да оцелеят в лютия студ.

Долината на смъртта – най-екстремното място на Земята

Долината на смъртта е пустинна долина на границата на Калифорния и Невада, която се характеризира с екстремни горещини. Известно е като едно от най-горещите места в света. Има само няколко пустини в Близкия изток и Африка, наближаващи пиковите температури през лятото, което може да даде конкуренция на Долината на смъртта.

Най-горещото място на Земята счупи рекорд през месец юли 2018 г. Средната температура, включително най-ниските нива, беше 108.1 ° F. Четири дни подред дневните пикове достигат температура от 127 ° F, това е най-високата регистрирана температура.

Група изселници, изгубени тук през зимите около 1849-1850 г., дават забраненото име на Долината на смъртта.

 

Източник:  pochivka.blitz.bg