Начало ЗА ДОМА Ето кaкво никога не трябва да засаждаме до доматите

Ето кaкво никога не трябва да засаждаме до доматите

140
Сподели

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Е, може би най-вкусната манджа, направена вкъщи, е тази, приготвена с домашно отгледани продукти.

В много ястия неизменно присъства доматът. Именно заради това сега ще поговорим за него и по-специално за засаждането на доматите.

Трябва обаче да знаете, че някои култури не се „разбират“ добре с доматите. Това се дължи на факта, че вредителите и болестите, присъщи за тях, могат да навредят на доматите.

Но какво никога не трябва да се засажда до тях?

Много градинари са на мнение, че краставиците и доматите винаги трябва да се сеят на разстояние. Чушките също не е добре да се засаждат в близост до доматите. Това важи и за петуниите, тъй като е възможно те да заразят зеленчука с опасна болест, която е пагубна за него. Патладжаните също не е добре да се засаждат до домати. Обикновено стъблото на домата е доста по-високо от това на патладжана и съответно ще ограничи достъпа на слънчева светлина до него.

Но въпреки това не забравяйте, че е най-важно да се грижите добре за всяка култура в градината си – поливайте я редовно, третирайте я със съответните препарати и тор в точния момент.

 

Източник: jenata.blitz.bg