Начало ЗА ДОМА 4 домашни убиеца на листните въшки – изтребват ги до крак!

4 домашни убиеца на листните въшки – изтребват ги до крак!

104
Сподели

Един от най-неприятните моменти за всеки любител на цветята е когато красивите растения бъдат нападнати от листни въшки .

Те са сред най-често срещаните вредители по растенията – представляват малки насекоми, които се хранят със сока на стъблата и листата.

Това разболява цветята и зеленчуците, и дори може да ги убие. Освен това има няколко вида листни въшки по растенията : черни, зелени, жълти, бели и червени листни въшки.

Днес ще ви предложим няколко изпитани с времето домашни методи за премахване на листни въшки – 4 домашни убиеца на листните въшки , които ги изтребват от крак:

Домашни убийци на листни въшки

чесън нарязан

1. Чесън

Този продукт е естествено решение за ефективно елиминиране на черни, зелени и бели листни въшки. Това е много просто решение за изпълнение, тъй като се нуждаете само от чесън, един от най-добрите природни инсектициди, той също има антибактериални и противогъбични или противогъбични свойства. Но това не само ви помага да се борите, но и предотвратява появата на различни вредители по вашите растения като листни въшки, бактериални инфекции и гъбички.

оцет против листни въшки

2. Оцет

Миризмата и оцетната киселина са две причини, които превръщат оцета в много ефективно домашно средство срещу листни въшки. Въпреки това, оцета действа като репелент, така че той се използва повече, за да се предотврати появата им, отколкото да се борите срещу тях. Въпреки това го използвайте веднъж на ден в продължение на няколко дни подред и ще можете да спрете нападението с листни въшки. Въпреки, че няма да убие тези насекоми, ще ги накара да отидат на друго растение.

коприва при листни въшки

3. Коприва

Зелената или бялата коприва издава аромат и вещества, които са идеални за премахване на черни, бели, жълти, червени и зелени листни въшки.

тютюн цигари

4. Тютюн

Може да е трудно да повярвате, но едно от най-добрите домашни средства за борба с листни въшки на розови храсти, градински растения, овощни дървета или друг вид дърво е тютюневият пестицид . Причината? Съдържа токсични вещества, като никотин, които също са вредни за тези насекоми. Вашите растения и градина ще бъдат без досадни вредители с всички тези ефективни природни средства. Освен това не забравяйте, че не само ще ги премахнете, но и ще ги предпазите и ще предотвратите появата на тези вредни насекоми.

 

Източник: actualno.com