Начало ЗА ДОМА 10 растения, които трябва да държите в спалнята си за по-добър сън,...

10 растения, които трябва да държите в спалнята си за по-добър сън, събират цялата негативна енергия и пречистват въздуха

67
Сподели

Повечето хора забелязват, че настроението им се подобрява, когато са заобиколени от растения. И това не е изненада – това е човешката природа.

Имаме вродена връзка със заобикалящата ни среда (термин, известен като  биофилия ), поради което е толкова важно да имате зелени домашни любимци, които наричаме стайни растения, около себе си.

Знаейки, че всички растения са много различни, ние  решихме да разберем кои от тях са идеални за съхранение във вашата спалня и искаме да споделим резултатите с вас.

 

1. Растение паяк

Един от шампионите в пречистването на въздуха, растението паяк (известно още като хлорофитум), е любимо на градинарите, защото за него е доста лесно да се грижи, тъй като  процъфтява в различни условия.

 

2. Лилаво вафлено растение

В допълнение към значителните си свойства за пречистване на въздуха, това растение филтрира опасни химикали като бензен, толуен и други. Освен това растението с лилави вафли има великолепни цветни листа (и забавно име също). Но не позволявайте на екзотичния външен вид да ви плаши – лесно е да се грижите за него дори да сте начинаещи.

 

3. Английски бръшлян

Това растение също е сред топ почистващите средства за въздух, тъй като филтрира токсините и плесените, както и някои други въздушни алергени. Друго предимство на английския бръшлян е, че това растение расте добре на сянка, така че не е нужно да се притеснявате, че ще получи достатъчно слънчева светлина. И не можем да пренебрегнем факта, че изглежда страхотно и окачено на различни повърхности.

 

4. Орхидея

Орхидеите излъчват кислород през нощта , поради което са идеални растения за спалнята. Това означава, че ще получите по-добър нощен сън благодарение на тях. Друго предимство е фактът, че има много видове с цветя на пръв поглед във всеки възможен цвят, така че растението може да бъде перфектно декоративно допълнение във вашата спалня.

 

5. Арека палма

Това прекрасно растение е чудесно за тези, които живеят в по-сух климат, тъй като е чудесно за добавяне на влага във въздуха. Ако искате да запазите палма от арека в спалнята си, поставете я до прозорец с южно или западно изложение, тъй като  предпочита ярка слънчева светлина.

 

6. Жасмин

Това красиво растение с бели цветя има приятен сладникав аромат, който е страхотен сам по себе си, но също така релаксира и дори намалява тревожността, като ви помага да почивате през нощта. Жасминът предпочита ниски температури, много слънчева светлина и добра циркулация на въздуха.

 

7. Златен потос

Това е чудесен избор за насърчаване на въздуха без токсини във вашата спалня, особено генетично модифицираната версия на това растение с заешкия ген. Освен това златният pothos е подходящ за тези, които понякога не се грижат добре за своите домашни растения и  дори може да толерира случайни забрави, когато става въпрос за поливане.

 

8. Гардения

Ароматът на цветя гардения, което е едно от предимствата на това красиво растение, може да бъде  различен, вариращ от пикантен до плодов. Това, което е още по-важно за нас да отбележим, е, че неговите качества, предизвикващи сън, са доказано ефективни, според  това проучване . Що се отнася до  грижите за тях, е важно да поддържате почвата влажна и да се уверите, че растението получава много слънчева светлина.

 

9. Бостонски папрати

Това стайно растение, което съществува от викторианско време , е добро за премахване на летливите органични съединения на закрито, причинени от препарати и почистващи препарати. Тези растения обичат топли и влажни условия.

 

10. Розмарин

Притежаването на розмарин като стайно растение има многобройни предимства и то не само за възможността да го добавите към вашите ястия. Неговата миризма подобрява паметта и повишава настроението ви, което е страхотно да диша през целия ден, но още повече, когато си лягаш. Розмаринът процъфтява при ярка светлина, така че го дръжте до прозорец с южно изложение.

Източник: За жената