Начало ВЕСТИ Забравете за Малдивите! Тези 5 руски плажа са също толкова луксозни, но...

Забравете за Малдивите! Тези 5 руски плажа са също толкова луксозни, но много по-евтини (СНИМКИ)

307
Сподели

„Не ни трябва малдивското крайбрежие“, твърдят някои руснаци, като резервират билети до руските морски курорти.

Според тях няма нужда да се пръскат луди пари по тази дестинация и да се пътува толкова далеч, след като има руски плажове с бял пясък, а морето е синьо, красиво и можете да щракате такива снимки, че всички ще ви завиждат.

Кои руски плажове най-често се сравняват с чуждестранните, отдавна не е тайна:

1. Оленевка

Много хора ходят до кримската Оленевка заради живописния пясъчен бряг. Именно там най-често се чува фразата „руски Малдиви “: плажовете са покрити с мек лек пясък и черупки, водата в морето е преливаща от тюркоаз.

Особено добри са тези, които местните наричат ​​Маями, Сънсет, Караджа Бей. Има сенници, съблекални, паркинги, кафенета. Има и по-див, но и много красив Бял плаж – там можете да стигнете по море.

 

2. Плюй Беляус

Това необичайно място се намира там, където се срещат Черно море и залив Донузлав. Кримската коса Беляус (GPS координати: 45.33232030577486, 32.974996274824385) е 6 км отбран пясък, граничещ от двете страни с лазурни води.

Инфраструктура обаче почти няма, дори боклукът трябва да си съберете сами и да се погрижите за слънцезащитата си. Но това е красиво местенце с по-малко хора, отколкото на централните плажове на Крим.

3. Куршънска коса

Куршънската коса в Калининград може да се нарече перла, легенда и най-популярният плаж в Западна Русия – всичко там е чисто като местния пясък. Куршънската коса напомня точно на Малдивите.

А също и фактът, че тук е лесно да се почувства почти пълно единство с природата: ивицата се простира на 46 км. Предлагат се шезлонги и чадъри под наем, има съблекални и тоалетни.

 

4. Генералски плажове

Генералските плажове на Крим (GPS координати: 45.474682702037434, 36.24183073799224) бяха наречени не Малдивите, а Тайланд. Тези плажове са разположени на Азовско море: смята се, че е по-топло от Черното, макар и по-малко прозрачно.

Тук обаче има проблем с инфраструктурата, препоръчва се дори питейна вода да бъде купена от магазин.

5. Должанка

Джоланка е 11-километров триъгълник от пясъчен бряг, от едната страна на който Азовско море плиска, а от друга – Таганрогския залив. Покритието тук е пясък, примесен с черупки, навлизането във водата е плитко, но може да има вълни от морската страна (но там водата е по-топла). Ако желаете, можете да наемете беседка или да се настаните в шатра.

 

Източник: pochivka.blitz.bg