Начало ВКУСНО Кои са нещата, които спокойно можете да хапвате на ол инклузив

Кои са нещата, които спокойно можете да хапвате на ол инклузив

71
Сподели

Ол инклузив хотелите осигуряват голямо спокойствие на гостите си поради факта, че храната и напитките са осигурени при резервацията. Въпреки че услугата се различава в зависимост от това къде сте отишли, има някои общи съвети, в които е хубаво да се вслушате, когато избирате такъв тип почивка.

Преди да се отправите към шведската маса, вижте кои са седемте най-безопасни неща за консумация на ол инклузив:

1. Добре сготвено месо, морска храна и птиче месо

Тези, които обичат печено месо, трябва да внимават за всяко телешко, свинско или пилешко, което е розово по средата. Ако месото е недосготвено, има голям риск то да съдържа патогени, намиращи се в храната.

Изберете варианти, при които всичко е сготвено добре и са унищожени всички бактерии, които могат да ви разболеят, пише foodnetwork.ca.

2. Бутилирана бира, вино и газирани напитки

Водата в страни като Мексико може да ви навлече ужасното „отмъщение на Монтесума“, но ако това ви притеснява, можете да минете изцяло на бутилирани и консервирани напитки. Бутилираните вино, бира, газирани напитки и вода винаги са безопасни.

3. Сготвените зеленчуци

Суровите зеленчуци също могат да са проблем на места, където водата не е безопасна за пиене. Затова добре сготвените зеленчуци са по-добрият избор, тъй като готвенето ги прави безопасни.

Зелените листни зеленчуци може да са здравословни, но по-добре да бъдат избягвани, когато си пълните чинията – за всеки случай.

4. Твърдо сварени яйца

Недосготвените яйца са страхотен развъдник на салмонела и други бактерии, така че по-добре да избегнете бърканите яйца на бюфета (особено ако изглеждат не напълно сготвени) и да изберете твърдо сварените яйца. Варенето убива всички вредни бактерии.

5. Пастьоризирани млечни продукти

Млечните продукти като мляко, сирене и йогурт като цяло са безопасни на шведската маса, но се пазете от сурово прясно мляко. Питайте дали млякото, което се сервира, е пастьоризирано, тъй като суровото може да съдържа всякакви бактерии, които да ви държат в тоалетната за остатъка от почивката ви.

6. Пресни плодове

Пресните плодове с дебела кора, която сами можете да обелите (като банани, портокали и манго), като цяло са безопасен избор на ол инклузив. Ако се притеснявате за качеството на водата, винаги можете да ги измиете още един път с филтрирана или бутилирана вода.

7. Пица

Пицата може да не е най-здравословният избор, но когато трябва да избирате на шведската маса, едно-две парчета почти винаги са безопасни.

Източник:  pochivka.blitz.bg