понеделник, септември 20, 2021
Начало ВЕСТИ Жесток скандал в ефир за пари, Мира Иванова се видя в чудо...

Жесток скандал в ефир за пари, Мира Иванова се видя в чудо (СНИМКИ)

224
Сподели
Специалисти се хванаха за гушите заради актуализацията на бюджета. Ябълката на раздора докара до ескалация напрежението в студиото на „Здравей, България“.

По темата бяха поканени да говорят журналистът Петър Илиев и Любослав Костов от КНСБ.„Според нас актуализацията беше спешна. Ние гоним една умерена фискална консолидация. Ние имаме право на дефицит и това, че той се намалява е стъпка в правилната посока. Предлагат се обаче и повече разходи и приходи”, заяви икономистът от КНСБ Любослав Костов.

Според него този разчет е доста амбициозен.

„Актуализация на бюджета трябваше да има, защото там имаше едни разместени приходи и разходи. Аз не бих направил разходите за пенсиите, а тези за бизнеса трябваше да се преструктурират”, каза журналистът Петър Илиев.

„Аз бих спрял и плащанията на тези 50лв. за пенсионерите”, добавя той.

Двамата обаче не можаха да стигнат до конструктивен диалог. 

„Ама нали се разбрахме да се изслушваме и а не се прекъсваме“, извика се изведнъж Илиев в студиото. Това от своя страна силно подразни опонента му.

„Няма да слушам глупостите ви. Това на нищо не прилича“, заяви Любослав Костов.

Вторият напусна студиото и остави с отворена уста Мира Иванова. Тя обаче бързо се окопити и завърши разговора по темата само с останалия в студото събеседник Петър Илиев.

„Ако допълнително не увеличим проходите си, ни очакват по-голям дефицит на бюджета“, прогнозира той.

Източник: Блиц