Начало ЗА ДОМА Какво да изсипем в мивката, за да не се запушва никога и...

Какво да изсипем в мивката, за да не се запушва никога и да не мирише ужасно през лятото

294
Сподели

Позната ситуация: цялото семейство се завръща у дома след лятна ваканция, а апартаментът има отвратителна миризма на канализация.

Кухнята, банята и дори някои дневни бяха пленени от нея, така че сега е необходимо да се проветрява няколко дни.

Ние знаем един трик за премахване на миризмата от мивката . Без магия и най-важното, без химия. Само хитрост!

Всичко, от което се нуждаете, е да си съберете багажа и да отидете на почивка. Правете слънчеви бани, дишайте чист въздух, грижете се за градинкаата си и всичко, което обичате .

И след пристигането си, ще намерите апартамента в същия ред, в който сте го оставили. И никаква миризма от мивката няма да развали завръщането ви у дома.

Защо да слагаме масло в мивката

Изглежда, защо изобщо да похабявате продукт  като го изливате в мивката и тоалетната? Опитните водопроводчици обясняват ситуацията по следния начин: когато излизаме от апартамента за дълго време, естествено никой не използва мивката или тоалетната. В резултат на това тапата за вода изсъхва в коляното на сифона. Оттук идва миризмата.

В същото време, ако съжалявате за прясно слънчогледово олио, можете да налеете вече използвано или дори машинно масло в мивката и тоалетната.

Но слънчогледът е в кухнята през цялото време. И цената не хапе много, за да пестите пари.

Освен това, за да се справите с всички водопроводни инсталации в къщата, не ви е необходима дори половин бутилка от продукта. Преценете сами, за мивка в кухня или баня ви трябват не повече от 50 мл масло. Експертите съветват да излеете 100 ml в тоалетната, защото все пак е повече.

 

Как олиото може да помогне за премахване на миризмите на мивка

Именно това количество олио е необходимо, за да се образува маслена тапа на повърхността на водния уплътнител. То ще предотврати изпаряването на водата в механизма по време на вашето отсъствие. А неприятната миризма от мивката се появява именно поради факта, че водата се изпарява от там.

Разбира се, няма смисъл да наливате масло в мивката всеки ден. В края на краищата, ако постоянно използвате водопровода, тогава масленият щепсел няма да задържи. Направете номера, когато заминавате за месец или повече. И на връщане няма да откриете неприятна миризма от мивката , но водата в тоалетната ще бъде на същото ниво.

Преди да използвате този метод в ежедневието, не забравяйте, че изливането на масло в мивката е по-скоро превантивен метод за справяне с проблема. Ако непрекъснато усещате миризмата на мивката си , разберете какво я запушва . Разбира се, в този случай е най-добре да разглобите и почистите напълно механизма. Успех в това трудно начинание!

 

Източник: За жената