Начало ЗДРАВЕ Тайната на японското дълголетие се крие в този продукт

Тайната на японското дълголетие се крие в този продукт

26
Сподели

Жителите на Япония са известни по целия свят като нация от столетници. Учени от цял ​​свят се опитват да разкрият това явление.

Японците не само живеят много дълго, те страдат по-малко от свързани с възрастта хронични заболявания, отколкото други народи. Учените наскоро споделиха нова теория, че тайната на доброто здраве е само в един продукт.

Има много теории защо в Япония има толкова много хора, които живеят 100 или повече години. Начинът на живот на тези хора е под зоркото око на лекарите и диетолозите от няколко години.

Последните проучвания показват, че кафявите водорасли са тайната на доброто здраве и дълголетие. Факт е, че те съдържат фукоидан – именно той е ключът към дълъг живот.

Водораслите укрепват имунната система. Също така, тези растения са богати на витамини и минерали. Японците ги ядат всеки ден, в салати, супи, гарнитури. Диета, богата на водорасли, минимизира риска от метаболитен синдром.

Също така диетата с морски водорасли намалява рисковете от сърдечно-съдови заболявания, рак и захарен диабет тип 2. Изследване, публикувано в Националната библиотека на САЩ.

 

Източник: zdrave.to