Начало ВЕСТИ Знаете ли, че под фонтана ди Треви в Рим има таен обект?...

Знаете ли, че под фонтана ди Треви в Рим има таен обект? Ето как да го посетите (СНИМКИ)

284
Сподели

В град, стар и голям като Рим, непременно има интересни кътчета, които остават извън фокуса на туристите. Оказва се, че едно от тези полутайни места се крие точно под носа на милиони посетители – по-точно под фонтана ди Треви.

Федерика – местният екскурзовод, който стои зад профила в Instagram @livevirtualguide, наскоро изненада последователите си с видео, показващо малко известната римска атракция, която отвежда посетителите под фонтана.Vicus Caprarius, известен като Градът на водата,

е древен римски апартаментен комплекс, разположен под градския квартал Треви, включително известния му фонтан.

Археологическият обект датира от първи век, но е открит едва в края на 1990-те години.Днес посетителите могат да се отправят към подземния обект, за да видят домовете на древните римляни от висшата класа.

 

Пространството показва и примери за стотиците артефакти, открити по време на разкопките, включително части от теракота, африканска керамика, мозаечни плочки и над 800 монети.Това, което прави този скрит скъпоценен камък особено специален, е водата, която минава през него, разказва T+L. Във Vicus Caprarius посетителите ще открият басейни, които все още се пълнят с вода, благодарение на Aqua Virgo – един от 11 -те акведукта на древен Рим.

Този акведукт захранва и фонтана ди Треви, което означава, че водата, която виждате във Vicus Caprarius, в крайна сметка ще стигне до фонтана, за да могат туристите да хвърлят монетите си в нея.Билетите за този археологически обект са само четири евро. За повече информация как да го посетите разгледайте официалния уебсайт.

Не забравяйте да изгледате и видеоклипа на Федерика по-горе. Тя също така предлага виртуални обиколки на живо из други части на Рим, така че можете да разгледате града от уюта на вашия дом.

 

Източник:  pochivka.blitz.bg