Начало ВЕСТИ Моряк се завърна на любимия си плаж след своята смърт (СНИМКИ)

Моряк се завърна на любимия си плаж след своята смърт (СНИМКИ)

379
Сподели

Бутилка с праха на английски моряк е изплувала на любимия плаж на мъжа в английския град Портмелън, Корнуол, където той е бил на почивка със семейството си за последен път, съобщава „Мирър“.

Франк Саутуърт е служил в Кралския флот, след което работи като полицай. През 2012 г. англичанинът е бил на почивка със семейството си на плажа в градчето Портмелън. Тогава той бил за последен път на морето. След това мъжът се разболява тежко.

През януари 2021 г. Саутуърт умира на 88-годишна възраст. След смъртта му дъщеря му Тереза поставя праха му в бутилка и я хвърля във водите на залива Уитсенд.

Десет дни след това бутилката е намерена от каякаря Тим Нун край бреговете на градчето Портмелън. Първоначално Нун си помислил, че бутилката съдържа пепелта на нечий домашен любимец. Едва когато се връща на брега, открива в бутилката пакетче с останките, послание и стихотворение.

В посланието Тереза разказва историята на баща си и моли този, който открие бутилката да разпръсне пепелта на мястото на откриването и да я уведоми къде е намерена бутилката.

Тим Нун изпълнил желанието на жената и разпръснал пепелта в Портмелон.

„Когато си помисля за това, ме побиват тръпки. Това беше последният плаж, на който бяхме заедно, преди баща ми да се разболее. Не се съмнявам, че е искал отново да бъде на този плаж. Предполагам, че това е съдбата“, казала е Тереза.

Тя отбелязва, че прахът на Саутуърт е изминал 185 километра.

Тереза планира да пътува до Портмелон и да посети мястото, където са поставени бележката, бутилката и снимките на баща ѝ.

 

Източник: Блиц