Начало ВЕСТИ Магистрати със скандално решение за убиеца на Милен Цветков!

Магистрати със скандално решение за убиеца на Милен Цветков!

143
Сподели

Подсъдимият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков – Кристиан Николов, излиза от ареста и се прибира у дома. Той ще бъде с гривна за наблюдение. Решението на апелативния съд е окончателно, съобщава БТА.

Тричленният състав, с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова, възприема изцяло изводите на градския съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия.

Магистратите допълват, че не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен.

В същото време те допълват, че опасността от извършване на друго престъпление е намаляла като интензитет и заключват, че мярката „домашен арест“ може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд.

Николов е със забрана за напускане на страната.

В началото на септември Софийският градски съд пусна под домашен арест подсъдимия за жестоката катастрофа. Още на следващия ден от Софийска градска прокуратура внесоха протест срещу определението, с което бе изменена мярката за неотклонение на подсъдимия.

Според Софийска градска прокуратура единствената мярка за неотклонение спрямо Кристиан Николов продължава да бъде „задържане под стража“. Изменението й в „домашен арест“ е неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде изменено.

 

Източник: Блиц